Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 13. 19:36

2002 tavaszáig nem jelenik meg a Brookdale DDR - biztos, ami biztos

Az Intel a jövő tavaszig nem tervezni a DDR SDRAM-ot támogató Pentium 4 chipkészletek piacra dobását, annak ellenére, hogy akár ma is megtehetné.

A kaliforniai chipgyártó a Computex kiállításon mutatta be új chipkészletét, a PC133 SDRAM-ot támogató i845-öt, amelyet korábban Brookdale néven ismertünk.

Bár ezt a chipsetet úgy tervezték, hogy SDR és DDR memóriát is támogasson, az Intel 2002 első félévéig nem tervezi a DDR "aktiválását". Így a fontos karácsonyi piacon csak PC133 SDRAM-ot és Rambus DRAM-ot támogató Intel chipkészletek és Pentium 4 rendszerek lesznek jelen.

Az Intel Architecture Group alelnöke Paul Otellini szerint a vállalat nem szeretné, ha megismétlődne az i820 fiaskója, úgyhogy mindent gondosan ellenőriznek, mielőtt a Brookdale DDR verziója megjelenne.

Így az Intel sokkal több energiát fektet majd az i845B tesztelésébe. A Brookdale egyébként PC2100 DDR SDRAM memóriát támogat. A chipset az összes Pentium 4 verziót támogatja, de a nagy sebességű felső kategóriás processzorokhoz a Rambus DRAM-ot támogató i850-et ajánlja majd az Intel.

A felhasználók azonban nem maradnak DDR-t támogató Pentium 4 chipkészletek nélkül, ugyanis a tajvani VIA az ősszel szeretné piacra dobni DDR SDRAM-ot támogató Pentium 4 chipkészletét, annak ellenére, hogy az Intel szerint nem rendelkezik a szükséges licencengedélyekkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról