Szerző: Vörös Péter

2001. június 13. 08:46

A Hughes Electronics részvényei jelentősen visszaestek, mivel a cég csökkentette 2001-es kilátásait

[Bloomberg, Wall Street Journal] A Hughes Electronics arról ismert, hogy kezükben van a DirecTV, az USA legnagyobb műholdas adásszóró cége. A cég részvényei most azért estek vissza, mert a vidéki területeken a vártnál kisebb a forgalom az idén. A vállalat bejelentése szerint a DirecTV 1,3 millióval növeli előfizetői számát, szemben a korábbi 1,5-1,7 milliós előrejelzésekkel.

A Hughes szerint a visszaesés oka az, hogy a kisebb amerikai településeken alacsonyabb az előfizetők száma a vártnál. A visszaeséshez természetesen a lassuló gazdaság és a kiskereskedelmi eladások csökkenése is hozzájárult (a DirecTV szolgáltatást és berendezéseket többek között a Best Buy, a Circuit City és a RadioShack is árulja). A DirecTV-nek jelenleg több, mint 9,8 millió előfizetője van.

Jack Shaw, a Hughes elnök-vezérigazgatója szerint a menedzsment figyelmét némileg elvonták azok a tárgyalások, amelyeket a Hughes 32%-os tulajdonosa, a General Motors és a Rupert Murdoch-féle News Corp. folytatnak a műholdas részleg eladásáról (a General Motors kezében van a Hughes eszközök 100%-a). A Hughes a 2001-es előfizetőszámot illetően a januári 2 milliós előrejelzést 25%-kal csökkentette áprilisban.

a címlapról

gépek hálózata

7

Kell az 5G az eSIM-áttöréshez

2021. március 3. 10:42

A fizikai SIM a kisebb szenzoroknál, okoseszközöknél már nem praktikus, és ilyenből egyre több lesz.