Szerző: Barna József

2001. június 12. 19:24

Második nekifutás: hamarosan újraéled az Intel Pentium III 1,13 GHz

[x-bit labs] Az Intel honlapján olvasható információk szerint még júniusban (azaz 2001 második negyedévének végéig) meg kell jelennie az asztali PC-kbe szánt 1,13 GHz-es Pentium III processzornak. Amint arra sokan emlékezhetünk, a processzoróriás 2000 augusztusának végén melegedési és stabilitási problémák miatt kénytelen volt visszahívni a gigahertz-háborúban akkor rövid ideig győztessé lett CPU-t.

A processzor-útiterv szerint azonban hamarosan mégis piacra kerül a Coppermine magos 1,13 GHz-es Pentium III, mégpedig FC-PGA tokozásban, 133 MHz FSB-vel, D0-ás steppinggel és 1,8 voltos magfeszültséggel. Ez utóbbi adat azért érdemel említést, mert - úgy tűnik - az Intel ismét tuninghoz folyamodik, akárcsak a 600 MHz-es Katmai processzorok esetében.

Az 1,13 GHz-es Pentium III valószínűleg kiérdemli majd a "presztízs-processzor" elnevezést, hiszen a cég hírnevén esett csorba kiküszöbölésén túl nem sok indok szól megjelentetése mellett.

Helyesbítés: a hír megírása után jelent meg a Tom's Hardware oldalain egy 1,13 GHz-es Pentium III processzort bemutató teszt. Az írásból kiderül, hogy az új CPU az X-bit Labs-on megjelent információkkal ellentétben 1,5 voltos feszültséget igényel, továbbá az is, hogy FC-PGA2 tokozása eltér a hagyományos Pentium III-étól.


Forrás: oc.com.tw

Így valószínűleg nem Coppermine, hanem Tualatin magos asztali gépekbe szánt Pentium III processzorok megjelenése várható. Végleges választ csak a hivatalos bejelentéskor remélhetünk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról