Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 8. 10:41

Hamarosan megjelennek az ATi alaplapi chipkészletei

[x-bit labs] Az ATi még idén januárban állapodott meg az Intellel és kapta meg a jogot alaplapi chipkészletek fejlesztéséhez és gyártásához. Az elkezdett munka hamarosan meghozza gyümölcsét és a közeljövőben megjelenhetnek az ATi integrált chipkészletei Intel processzorokhoz.

Elsőként az A3 kódnevű lapkakészlettel találkozhatunk, amely a P6/GTL+ protokollt használja, így a Pentium III és Celeron processzorokon kívül a VIA C3 chipjeivel is együttműködik majd. Az alsó árkategóriás gépekbe szánt chipkészlet integrált Rage 128 Pro grafikus vezérlőt tartalmaz és PC133 SDRAM memóriát támogat.

Az ATi A3 chipkészlet próbagyártása a tervek szerint szeptemberben indul, a szállítások pedig a negyedik negyedévben kezdődnek.

A másik fejlesztés alatt álló chipkészlet az A4 nevet viseli és Pentium 4 processzorokkal kompatibilis. Ez a chipkészlet az Intel i845-höz hasonlóan PC133 SDRAM-ot és DDR SDRAM-ot is támogat, és csak 2002 első negyedévében jelenik meg. Az ATi A4 chipset egy integrált Radeon VE grafikus magot tartalmaz.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.