Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 25. 14:02

AMD technológiákat licencel a Transmeta

A Transmeta az AMD technológiáit használja majd következő generációs Crusoe chipjeiben.

A Transmeta az AMD technológiáit használja majd következő generációs Crusoe chipjeiben.

A két gyártó a pletykák szerint már eddig is szorosan együttműködött a fejlesztésekben, de a mai napon végre hivatalos bejelentést is tesznek. A Transmeta az AMD HyperTransport és x86-64 technológiáit fogja licencelni.

Ezek közül a HyperTransport az, amit először láthatunk majd Transmeta Crusoe processzorokban. A HyperTransport egy újfajta buszrendszer, ami az eddig használt és lassan elavuló PCI-t fogja felváltani a számítógépekben.

Az x86-64 technológia licencelése azonban sokkal nagyobb figyelmet érdemel, annak ellenére, hogy a bejelentés inkább csak formális. A Transmeta műszaki igazgatója David Ditzel szerint az x86-64 egyelőre polcra kerül, de ha szükség van rá, bármikor "bevethető".

Az x86-64 beépítésével tovább javulhatnak a Crusoe esélyei a beágyazott szerverek piacán. Eddig már több cég is jelentetett meg Crusoe-alapú web- és alkalmazásszervereket.

 • AMD x86-64 interjú
 • AMD x86-64 technológiai ismertető
 • Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

  a címlapról

  GITHUB

  0

  Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

  2024. február 29. 11:34

  Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.