:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 12:50

Két hetes kényszerszabadságra küldi dolgozóit az Intel

A flash memória piac látványos visszaesése miatt az Intel megkérte egyes dolgozóit, hogy nyár folyamán vegyenek ki két hét fizetés nélküli szabadságot.

A flash memória piac látványos visszaesése miatt az Intel megkérte egyes dolgozóit, hogy nyár folyamán vegyenek ki két hét fizetés nélküli szabadságot.

A chipgyártó vállalat szóvivője Chuck Mulloy szerint a dolog teljesen önkéntes alapon működik és csak az Intel Albuquerque-ben (NM, USA) található gyárában dolgozó munkások bizonyos részét érinti. A gyárban főként flash memóriákat készítenek.

A flash memóriák iránti kereslet az utóbbi években hihetetlen mértékben megnőtt, főként a mobiltelefonok, digitális kamerák, mp3 lejátszók és más "kütyük" gyors térhódításának. Azonban a mobiltelefonok iránti kereslet tavaly jelentősen megcsappant és egyre inkább csökkenni látszik - ez érzékenyen érinti a flash memória gyártókat is.

Az Intel márciusban bejelentette, hogy 5000 alkalmazottól válik meg, ami világviszonylatban a cég dolgozóinak 6 százalékát érinti. A döntés oka a processzorok és más chipek iránti kereslet csökkenése. Az Intel a leépítés legnagyobb részét nyugdjazással és a betöltetlen állások nem feltöltésével szeretné elérni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.