Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 12:50

Két hetes kényszerszabadságra küldi dolgozóit az Intel

A flash memória piac látványos visszaesése miatt az Intel megkérte egyes dolgozóit, hogy nyár folyamán vegyenek ki két hét fizetés nélküli szabadságot.

HIRDETÉS

A flash memória piac látványos visszaesése miatt az Intel megkérte egyes dolgozóit, hogy nyár folyamán vegyenek ki két hét fizetés nélküli szabadságot.

A chipgyártó vállalat szóvivője Chuck Mulloy szerint a dolog teljesen önkéntes alapon működik és csak az Intel Albuquerque-ben (NM, USA) található gyárában dolgozó munkások bizonyos részét érinti. A gyárban főként flash memóriákat készítenek.

A flash memóriák iránti kereslet az utóbbi években hihetetlen mértékben megnőtt, főként a mobiltelefonok, digitális kamerák, mp3 lejátszók és más "kütyük" gyors térhódításának. Azonban a mobiltelefonok iránti kereslet tavaly jelentősen megcsappant és egyre inkább csökkenni látszik - ez érzékenyen érinti a flash memória gyártókat is.

Az Intel márciusban bejelentette, hogy 5000 alkalmazottól válik meg, ami világviszonylatban a cég dolgozóinak 6 százalékát érinti. A döntés oka a processzorok és más chipek iránti kereslet csökkenése. Az Intel a leépítés legnagyobb részét nyugdjazással és a betöltetlen állások nem feltöltésével szeretné elérni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.