:

Szerző: Bőle György

2000. április 3. 15:24

A Microsoft és a Compaq az egyszerűbb és élvezetesebb internet megteremtése érdekében szélesítik stratégiai együttműködésüket

2000. március 31. - A Microsoft és a Compaq bejelentették, hogy szolgáltatásaik egyesítésével tovább szeretnék bővíteni hosszú ideje tartó együttműködésüket, hogy jobban meg tudjanak felelni az internetkorszak igényeinek. A hároméves megállapodás értelmében a két cég a MSN szolgáltatások zökkenőmentes integrálásával és a fogyasztói PC-k legnagyobb szállítójától, a Compaqtól származó internet PC-kkel kívánja megerősíteni a Compaq.Net szolgáltatást. Az MSN-nel működtetett Compaq.Net szolgáltatás az MSN szolgáltatások testre szabott szuperkollekcióját kínálja a Compaq-felhasználók számára, amely mélyen beépülve a Presario PC-kbe, egyetlen gombnyomással biztosítja az internet és a megszokott webhelyek elérését.

2000. március 31. - A Microsoft és a Compaq bejelentették, hogy szolgáltatásaik egyesítésével tovább szeretnék bővíteni hosszú ideje tartó együttműködésüket, hogy jobban meg tudjanak felelni az internetkorszak igényeinek. A hároméves megállapodás értelmében a két cég a MSN szolgáltatások zökkenőmentes integrálásával és a fogyasztói PC-k legnagyobb szállítójától, a Compaqtól származó internet PC-kkel kívánja megerősíteni a Compaq.Net szolgáltatást. Az "MSN-nel működtetett Compaq.Net" szolgáltatás az MSN szolgáltatások testre szabott "szuperkollekcióját" kínálja a Compaq-felhasználók számára, amely mélyen beépülve a Presario PC-kbe, egyetlen gombnyomással biztosítja az internet és a megszokott webhelyek elérését.
Az értékes kollekciót - a Compaq-kiszolgálókon futó MSN portálszolgáltatásokat, az MSN Hotmail webes email-szolgáltatást, az MSN Search-t és az MSN MoneyCentral-t - nyártól előre telepítik az új Compaq Presario PC-kre. Az új portálról a http://presario.compaq.net címen kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.
"A Compaq-kal közösen végzett internetes erőfeszítéseink újabb fontos mérföldkövet jelentenek a Microsoft mindennapos webről alkotott jövőképének közvetítésében" - mondta Rick Belluzzo, a Microsoft fogyasztói csoportjának alelnöke. "Azzal, hogy a fogyasztói PC-k legnagyobb szállítójának közreműködésével biztosítani tudjuk az MSN szolgáltatások egyszerű és azonnali elérését, teljesíteni tudjuk célunkat, és a világhálót színvonalasan testre szabott, mindennapos élménnyé tudjuk tenni az emberek számára."
"A megállapodással végső soron biztosítani tudjuk a Presario-felhasználók számára a "Mindent az Internetre" jövőképünkben felvázolt online élményt" - mondta Mike Larson, a Compaq Computer Corporation fogyasztói termékekkel foglalkozó csoportjának vezető alelnöke. "A szövetség keretében a Compaq és a Microsoft közösen fejleszthetik a jövő internetszolgáltatásait, amelyekkel a felhasználók könnyebben juthatnak fel az internetre, és elérhetik a gazdag tartalommal megtöltött oldalakat és szolgáltatásokat."

Jobb és gyorsabb világháló

A fejlesztés alatt álló közös MSN-Compaq online szolgáltatás a felhasználó internetes élményének javítását célozza komplett hardver- és szoftverkollekció formájában, egyszerűbb regisztrációval és jobban testre szabott szolgáltatásokkal. Minden eddiginél könnyebbé válik az internet elérése és használata - a felhasználónak csupán ki kell vennie a PC-t a dobozból, regisztrálnia kell a számítógépet, és máris felcsatlakozhat az internetre.
A Compaq úgy kívánja optimalizálni Presario PC-it, hogy az internetre való belépéskor az MSN Internet Access jelenjék meg. Innen a felhasználó közvetlenül elérheti a közös szolgáltatásokat a Compaq internetes billentyűzete segítségével - az iparág első olyan internetes billentyűzetével, amellyel a felhasználó egyszerűen, egyetlen gombnyomással előhívhatja kedvenc honlapjait.

A szövetségtől az előfizetői kör bővülését várják

A megállapodás szerint a két cég a közös szolgáltatásra előfizető felhasználók számának növelése érdekében közös marketing-, szolgáltatásfejlesztési és reklámprogramokban fog részt venni. A közös szolgáltatást a Presario PC-ken kívül a többi területen - így a Compaq internetes készülékei, vezeték nélküli eszközei, otthoni hálózati termékei és a közös szélessávú kezdeményezések területén - folyó innovációra is szeretnék kiterjeszteni.

HWSW komment: a sajtóanyagot az Mmd Communications juttatta el a hozzánk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.