Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 22. 10:13

A Motorola bemutatta alacsony fogyasztású PowerPC 7440 processzorát

[CNet] A Motorola tegnap mutatta be legújabb PowerPC processzorát, amely főként alacsony energiafogyasztásával hívja fel magára a figyelmet.

[CNet] A Motorola tegnap mutatta be legújabb PowerPC processzorát, amely főként alacsony energiafogyasztásával hívja fel magára a figyelmet.

A Motorola az MPC7440 névre hallgató chipet a Smart Networks Developers Forum rendezvény keretében mutatta be néhány hálózati chip társaságában. Bár a Motorola processzorokat főként az Apple gépekből ismerhetjük, a chipek legnagyobb része inkább hálózati eszközökbe kerül.

A PowerPC 7440 a PowerPC 7450 leszármazottja. A chip magja kisebb elődjénél, mert lehagyták róla a harmadszintű cache-t. A Motorola szerint erre a hálózati hardverekben nincs szükség. A chip működési feszültségét 1,8 Voltról 1,5 Voltra csökkentették, ezzel a teljesítményfelvétel lényegesen csökkent. A PowerPC 7440 chip 600 MHz órajelen 11 Watt teljesítményt vesz fel, míg a PowerPC 7450 533 MHz-en "eszik" 14 Wattot.

A Motorola PowerPC 7440 processzorok szállítása a negyedik negyedévben kezdődik meg 600 és 700 MHz-es kivitelben.

  • Bemutató: PowerPC G4+ processzor
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról