Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 17. 16:38

Az első európai Intel Developer Forum rendezvényen a mobil és vezeték nélküli technológiák jövőjéről lesz szó

[Mmd] Az Intel ma hozza nyilvánosságra stratégiáját a vezeték nélküli és mobil internetes alkalmazások jövője szempontjából kulcsfontosságú technológiákról.

A 2001. május 17-én és 18-án a RAI Centre épületében sorra kerülő Intel Fejlesztői Fórumra (IDF) több mint 500 fejlesztő látogat el, hogy vitaindító előadásokat hallgasson meg vezető döntéshozók tolmácsolásában, felső szintű technológiai képzésben részesüljön és tájékoztatást kapjon az uralkodó műszaki trendekről, illetve profi elemző ügynökségektől származó naprakész piaci információkra tegyen szert.

Az Intel azért választotta Európát fejlesztői konferenciája színhelyéül, mert az öreg kontinens nemzetközi mércével mérve is kiemelt szerepet játszik az új mobil internetes technológiák kidolgozásában.

A piacvezető távközlési vállalatok és vezeték nélküli megoldásszállítók nagy része - például az öt legnagyobb távközlési berendezésgyártó és a négy legnépszerűbb mobiltelefon-cég közül három-három - európai, és a telekommunikáció világában alkalmazott eszközök több mint 50 százalékát is Európában tervezik.

A világ első számú fejlesztői fórumaként számon tartott IDF célja, hogy betekintést adjon az új technológiákba és iparági kezdeményezésekbe. Hathatós eszközök biztosítása révén a fórum támogatni kívánja a különféle platformokon dolgozó fejlesztőket - köztük az Intel fontosabb versenytársaitól érkező több tucat mérnököt is - az új hardver- és szoftverplatformok létrehozásában és bevezetésében.

A kezdetben évente egy alkalommal az Egyesült Államokban megtartott IDF mára a világ négy különböző pontján megrendezett nemzetközi fórummá nőtte ki magát.

"A mobil és vezeték nélküli távközlési technológiák fejlesztése terén Európa a világelső. Adottságai révén magától értetődik, hogy a fejlesztői szakma képviselőinek szánt, piaci trendekről és technológiákról szóló konferenciát is ezen a kontinensen rendezzék meg" - nyilatkozta Steve Chase az Intel EMEA-régióért felelős marketingigazgatója.

"Az Intel négy architektúra - a távközlési üzletágban használatos Internet Exchange Architecture, a vezeték nélküli megoldásokhoz kifejlesztett PCA, valamint az IA-32 és az IA-64 - mögött sorakoztatja fel erőforrásai legjavát. A fórum lehetőséget ad arra, hogy ilyen és ehhez hasonló témákat vezessünk fel illetve vitassunk meg a szakma élvonalát képviselő cégek, többek között a Siemens, a HP, az IBM, a Vodafone és a Symbian képviselőivel."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról