Szerző: mz

2001. május 17. 00:59

Magyarországon is kaphatók a Panasonic SD audiolejátszói

[Mmd] A Panasonic bevezette a magyar piacra is a hordozható SV-SD75 és az SV-SD05 SD-audiolejátszókat.

Ez előbbi lejátszó számára felhasználója biztosan talál helyet: hordhatja csuklóján vagy a nyakába akasztva, esetleg zsebben vagy akár övhöz rögzítve. A zeneszámokat az eszköz SD-memóriakártyája PC-szoftver segítségével tárolja. A nemzetközileg használt MP3 tömörítési szabvány mellett a lejátszó a jobb minőségű AAC eljárást is támogatja.

A Panasonic közreműködésével kifejlesztett SD-memóriakártya a jövő adathordozójának ígérkezik. Bár alig nagyobb egy postabélyegnél, meghökkentő mennyiségű információ tárolására képes. A művészek és egyéb szerzőijog-birtokosok számára különösen előnyös, hogy az SD-memóriakártya magas szintű szerzői jog védelmet biztosít a zenei és videofelvételekhez, illetve minden egyéb művészi és kereskedelmi tulajdonhoz. Az adathordozó CPRM (Content Protection for Recording Media) tartalomvédelmi megoldása kielégíti a Secure Digital Music Initiative (SDMI) követelményeit.

A vadonatúj Panasonic SD-audiolejátszó teljes mértékben kihasználja a fenti jellemzőket: 50 x 48,5 x 15 milliméter nagyságú és mindössze 43 gramm súlyú. Az eszközhöz tartozó óraszíj-adaptert és fejhallgató-hosszabbító kábelt használva akár csuklóra rögzítve is hordható. Ilyenkor a felhasználó a hosszabbítókábelt kabátja ujjában egyszerűen el tudja rejteni.

A Panasonic az SV-SD75-öt 64 megabájtos adattárolási kapacitású SD-memóriakártyával szállítja. A csomaghoz Jukebox for Windows 98 PC-szoftver is tartozik. A program telepítését követően a zeneszámokat egyszerűen ki lehet választani az Interneten vagy egy CD-lemezen. A lejátszó ezt követően átmásolja a zenét a merevlemezről a csomagban található USB olvasó/író eszközhöz csatlakoztatott SD-memóriakártyára. A rendkívül magas, 2 MB/másodperc átviteli sebességnek köszönhetően a számok átmásolása gyorsan és egyszerűen lebonyolítható. A 64 megabájtos SD-memóriakártya ráadásul bármikor felülírható – 64 percnyi CD-minőségben, vagy maximum 130 percnyi, "hosszú lejátszás" minőségben rögzített zenével.

Az SD-audiolejátszó nagyméretű, kétsoros LCD-kijelzővel van ellátva, amely az épp játszott zeneszám címét és előadóját mutatja. Az SV-SD75-tel szállított tartozékok révén az eszköz teljes funkcionalitása azonnal igénybe vehető. A 64 megabájtos SD-memóriakártya és a PC-szoftver mellett a csomag nyak- és csuklópántot, fülhallgatót, fejhallgató-hosszabbító kábelt, PC-s csatlakozókábelt (USB olvasó/író), és egy dobozt is tartalmaz.

Az SV-SD75 hordozható SD-audiolejátszó 2001. májusában kerül az üzletekbe. Javasolt bruttó kiskereskedelmi ára 149.990 forint.

Az SV-SD05 Panasonic SD-audiolejátszót közvetlenül egy kompakt, összecsukható fejhallgatóba építették bele. Az új szerkezet lelke úgyszintén egy 64 megabájtos SD-memóriakártya, amely a készülék tartozéka.

Az lejátszó súlya mindössze 92 gramm, és összecsukott állapotban nem nagyobb 7,9 x 10,9 x 5 centiméternél. Saját tokjában bárhová elvihető. Kompakt kialakítása ellenére a lejátszó többféle funkciót kínál, használata egyszerű. Az összes kezelőszerv a tárolt zeneszámok címeit mutató LCD-kijelzővel, a hangerőszabályzóval, a Play/Stop és a Skip/Search gombokkal, valamint a Hold funkcióval együtt a fejhallgató jobb oldalán kapott helyet, és az S-XBS mélyhangerősítő is itt kapcsolható be.

A lejátszó LR03 elemről vagy újratölthető akkumulátorról működik. Az SV-SD05 SD-audiolejátszó 149.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról