Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 16. 15:29

Az NVIDIA bejelentette Quadro2 EX grafikus processzorát

Az NVIDIA bejelentette Quadro2 EX grafikus chipjét, amelyet az alsó kategóriás munkaállomásokba szán.

Az NVIDIA bejelentette Quadro2 EX grafikus chipjét, amelyet az alsó kategóriás munkaállomásokba szán.

A chip gyakorlatilag megegyezik a GeForce2 MX-szel, 175 MHz-es órajelen 350 MPixel/sec és 700 MTexel/sec a kitöltési sebessége. 32 MByte SDRAM memóriája 128 bites buszon csatlakozik, ami 2,7 GByte/sec adatáteresztő képességet biztosít.

A Quadro2 EX meghajtóprogramjait olyan profeszionális CAD/CAM/DCC alkalmazásokhoz optimalizálták, mint a 3ds max, AutoCAD, Catia, I-DEAS, Lightwave, Maya, Mechanical Desktop, MicroStation, Pro/Engineer, Softimage, Solid Edge, Solidworks vagy a Unigraphics.

A Quadro2 EX chipes videokártyák még ebben a hónapban megjelennek. Ugyanakkor a Compaq és az IBM is bejelentette, hogy Quadro2 EX chipes videokártyát építenek számos grafikus munkaállomásuka.

A Compaq a Deskpro Workstation AP230, Deskpro Workstation AP250, Deskpro Workstation 300, Professional Workstation AP550 és Professional Workstation SP750 gépeibe telepíti a Quaro2 EX-et, az IBM pedig IntelliStation E-Pro számítógépeiben kínálja a kártyákat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról