Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 16. 12:14

Kék Villám: a Gigabyte új alaplapja Pentium III processzorokhoz

A Gigabyte bejelentette GA-6OXET nevű alaplapját, amely a Blue Thunder fantázianevet kapta. Az alaplap az i815EP chipkészlet új revíziójára épül, amely már támogatja a Tualatin magos Pentium III processzorokat.

A Gigabyte bejelentette GA-6OXET nevű alaplapját, amely a "Blue Thunder" fantázianevet kapta. Az alaplap az i815EP chipkészlet új revíziójára épül, amely már támogatja a Tualatin magos Pentium III processzorokat.

Az egyedi kivitelezéstől eltekintve a Gigabyte GA-6OXET ugyanolyan, mint bármelyik másik i815EP alaplap. A Socket370 foglalat Intel Celeron, Pentium III, VIA Cyrix III és C3 processzorok fogadására alkalmas. A CPU órajele 1,13 GHz vagy több is lehet.


Fotó: Digit-Life

Az alaplapon 4 DIMM foglalat kapott helyet, melyekbe összesen legfeljebb 512 MByte PC100/PC133 memória helyezhető. Bővítőkártyák fogadására 1 CNR, 6 PCI és 1 AGP4x slot áll rendelkezésre.

Az alaplapon található ICH2 southbridge támogatja az ATA/100 eszközöket. A Gigabyte "Blue Thunder" ezen kívül tartalmaz egy integrált 4 csatornás Creative hangvezérlőt is, és Smart Card Reader támogatással is ellátták.

Természetesen a GA-6OXET alaplapról sem maradhattak le a szokásos Gigabyte kényelmi szolgáltatások, a processzor túlhajtását könnyen lehetővé tevő EasyTuneIII, a BIOS frissítést megkönnyítő @BIOS valamint a félresikerült BIOS-frissítések utáni javítást lehetővé tevő DualBIOS.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról