Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 15. 10:43

A Handspring csökkentette VisorPhone moduljának árát

[CNet] A kéziszámítógépek piaca mostanság leginkább az árcsökkentésektől hangos. Legutóbb a Handspring szállította le VisorPhone moduljának árát 50 dollárral.

[CNet] A kéziszámítógépek piaca mostanság leginkább az árcsökkentésektől hangos. Legutóbb a Handspring szállította le VisorPhone moduljának árát 50 dollárral.

A VisorPhone a Handspring gépek Springboard kapujára csatlakozik, segítségével a kéziszámítógépből teljes értékű mobiltelefon építhető. A VisorPhone most a használatához szükséges szolgáltatás aktiválásával együtt 249 dollárba kerül, szolgáltatás nélkül pedig 449 dollárt kérnek érte.

A VisorPhone használatához szükséges szolgáltatást jelenleg a VoiceStream Wireless, a Powertel és a Cingular Wireless biztosítja, és csak California, Nevada, North Carolina, South Carolina, Tennessee és Georgia államokban elérhető.

Az utóbbi hetekben a Handspring és a Palm egyaránt csökkentették egyes termékeik árát. Az árleszállítások hátterében a csökkenő kereslet és a növekedő raktárkészletek állnak.

A Handspring azonban nem csak engedményeket tesz. Az eddig ingyenesen letölthető Blazer internetböngésző ezentúl 19.99 dollárba fog kerülni. Természetesen a szoftvert minden Handspring géphez mellékelik (a VisorPhone-hoz is), de más Palm OS-alapú kézigépek felhasználói csak pénzért juthatnak hozzá. A Blazert az a Bluelark Systems fejleszti, amit a Handspring nemrégiben vásárolt fel.

A Blazert a Handspring oldalán kívül főképpen olyan kéziszámítógépekkel foglalkozó weboldalakon keresztül értékesítik majd, mint a PalmGear vagy a Handango.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról