Szerző: roberto

2001. május 14. 00:46

Ximian Setup Tools 0.4.0 -- keresztplatformos beállítóprogram-csomag

[Ximian] A Ximian bejelentette Linuxon és egyéb Unixokon futó keresztplatformos konfigurációs eszközének újabb fejlesztői változatát. A csomag frontendből és backendből áll, ez utóbbi ismeri, írja és olvassa a konfigurációs fájlokat. A Ximian Setup Tools nem hoz létre konfigurációs adatbázist a rendszeren, a meglévő, hagyományos fájlokat módosítja, így nem kell lemondani a más beállítóprogrammal vagy a kézzel végzett piszkálgatásról sem. A szoftver innen vagy innen tölthető le.

[Ximian] A Ximian bejelentette Linuxon és egyéb Unixokon futó keresztplatformos konfigurációs eszközének újabb fejlesztői változatát. A csomag frontendből és backendből áll, ez utóbbi ismeri, írja és olvassa a konfigurációs fájlokat. A Ximian Setup Tools nem hoz létre konfigurációs adatbázist a rendszeren, a meglévő, hagyományos fájlokat módosítja, így nem kell lemondani a más beállítóprogrammal vagy a "kézzel" végzett piszkálgatásról sem. A szoftver innen vagy innen tölthető le.

A beállítóprogram 9 szintű konfigurációmentést végez, így a jól működő beállításokhoz mindig vissza lehet térni, a legelső beállításokat pedig végleg megőrzi, hogy a program telepítése előtti állapot maradéktalanul visszaállítható legyen. A backup helye a /var/cache/ximian-setup-tools/backup/[tool]/[id]/ könyvtárak valamelyike a használt eszköztől függően.

A Ximian Setup Tools használatával jelenleg a hálózati beállítások, dátum, időzóna, boot-paraméterek, NIS és Samba-megosztások, swap-beállítások, felhasználók és felhasználói csoportok, illetve a mountolási paraméterek módosíthatók. A szoftverről további részletek itt olvashatóak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról