Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 10. 14:00

Új ALiMAGiK 1 revízió és néhány új chipkészlet az ALi-tól

[Aces Hardware] Jó hír az ALiMAGiK 1 chipkészletes alaplapok (pl. ASUS A7A266) tulajdonosainak, hogy alaplapjuk tökéletesen használható lesz az AMD júniusra várt új asztali processzoraival. Legrosszabb esetben is csak egy BIOS-frissítésre lesz szükség.

[Ace's Hardware] Jó hír az ALiMAGiK 1 chipkészletes alaplapok (pl. ASUS A7A266) tulajdonosainak, hogy alaplapjuk tökéletesen használható lesz az AMD júniusra várt új asztali processzoraival. Legrosszabb esetben is csak egy BIOS-frissítésre lesz szükség.

Az ALi szerint a chipkészlet új revíziójának próbagyártása már megkezdődött. Ebben a változatban már kijavították az ALiMAGiK 1 gyerekbetegségeit, így az alaplapok teljesítménye lényegesen magasabb lehet az eredeti chipsettel szereltekénél.

Az ALi a negyedik negyedévben még egy új chipkészletet mutat be AMD processzorokhoz, amely már támogatja az AGP 8x portot. Ebben a chipsetben a northbridge és a southbridge közötti kommunikáció az AMD által kifejlesztett és sokak által licenszelt HyperTransport technológián alapul.

Szintén a negyedik negyedévre várható az ALi Penrtium 4 processzorokhoz tervezett chipkészlete. Az Intel jelenlegi megoldásával ellentétben az ALi chipset DDR SDRAM memóriát támogat, és a tajvani chipsetgyártó nem is tervez RDRAM-os chipsetet kiadni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról