:

Szerző: Vörös Péter

2001. május 10. 07:43

A Hitachi Data Systems nagyjából átáll a mainframe-ekről a tárolási eszközökre

[CNET]

[CNET] A Hitachi leányvállalat a március 31-ével végződött pénzügyi évben 1,6 milliárd $-os forgalmat ért el, ebből 1,2 milliárd $ (75%) volt a tárolási eszközök része, jelentette ki Bob Neudecker, a cég szóvivője. A mainframe bevétel az összes forgalom mindössze 5%-át tette ki, így ki lehet jelenteni azt, hogy a Hitachi Data Systems (HDS) sikeresen lezárta az átalakulást a korábbi mainframe cégből a mostani tárolási eszközökkel foglalkozó céggé.

Az előző évben a tárolási eszközök 774 millió $-os forgalmat hoztak, ez valamivel több volt az akkori 1,5 milliárd $-os forgalom felénél. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tárolási eszközök éves forgalomnövekedése 55%-os volt. Neudecker joggal állapította meg, hogy a mainframe bevételeket tárolási eszköz bevételekkel helyettesítette a cég.

Az egyik legnagyobb név az új vevők közül az eBay, amely a Sun T3 tárolási rendszert cserélte le a középső kategóriájú HDS Thunder rendszerre, amit Neudecker nem kommentált.

Az adatok alátámasztják azt, hogy a HDS egyre sikeresebben veszi fel a versenyt a piacvezető EMC-vel, mondta Thomas Kraemer, a Merrill Lynch egyik elemzője. A HDS-nek további lendületet adhat az is, hogy valószínűleg új üzleti partnerekkel állnak össze - várhatóan ez először a Sunt fogja jelenteni, amely minden lépést megtesz annak érdekében, hogy megerősítse tárolási eszköz divízióját, miután már évek óta tehetetlenül nézi azt, hogy a Sun szerverekhez EMC tárolási rendszereket használnak az ügyfelek.

A HDS jelenlegi legfőbb szerver partnere a Hewlett-Packard, amely 1999-ben ejtette az EMC-t. Neudecker szerint a HDS forgalmának mindössze negyedét adják a HP-vel és a többi olyan partnerekkel kapcsolatos HDS berendezés eladások, amelyeknél a rendszereket nem a HDS név alatt értékesítik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.