Szerző: Ady Krisztián

2001. május 8. 19:35

Mégis lesz "PowerColor" KYRO II kártya?

Noha a PowerColor előrevetítette KYRO II alapú kártya fejlesztését, a tajvani gyártó végül sajtóközleményben nyugtatta meg a közvéleményt, hogy az NVIDIA mellé pártolt. Csak és kizárólag NVIDIA chipeket használ majd videokártyáiban.

Noha a PowerColor előrevetítette KYRO II alapú kártya fejlesztését, a tajvani gyártó végül sajtóközleményben "nyugtatta meg" a közvéleményt, hogy az NVIDIA mellé pártolt. Csak és kizárólag NVIDIA chipeket használ majd videokártyáiban.

Már ekkor lehetett - mindezek ellenére - pletykákat hallani arról, hogy azért ez nem egészen igaz, és ugyan más néven, de készülni fog KYRO II alapú bővítőkártya a PowerColor fejlesztőinek közreműködésével.
Mint erre fény derült, a PowerColor-tól mintegy 30 alkalmazott kiválásával egy új cég alapult, s továbbra is gyártják a KYRO I-es kártyát, valamint fejlesztik a KYRO II-es chipen alapuló terméket.

A fantáziadús VgaNo1 cég kínálatában egyelőre semmi más nem található a KYRO I kártyán kívül - melynek még neve sincs -, de a jövőben több más bővítőkártya várható a mintegy havi 50.000 eszköz gyártására képes cég gyártósorairól.

VgaNo1 honlap
a címlapról