Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 8. 15:27

Erős negyedévet zárt a szuperszámítógépeket gyártó Cray

A szuperszámítógépeket gyártó Cray Inc. erős negyedévet zárt.

A vállalat bevétele az előző év első negyedévében elért 43,000 dollárhoz képest jelentősen megnövekedett és meghaladta a 48,7 millió dollárt. A Cray nettó negyedéves profitja 2,8 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenkénti 4-8 centes profitot jeleztek előre, azaz a Cray meg tudott felelni az elvárásoknak. Mindazonáltal a társaság figyelmeztetett, hogy a második negyedéves bevételei várhatóan elmaradnak az első negyedévben elért szintnél. A Cray a következő negyedévben 31 és 35 millió dollár közötti forgalomra számít.

A vállalat éves szinten 170 és 185 millió dollár közötti bevételt jelez előre, de hogy ez realizálódik-e, az nagyban függ a gyengélkedő amerikai gazdaság talpraállásának időpontjától.

A Cray nemrégiben sikerrel fejezte be egy 21,4 millió dollár értékű szuperszámítógép tesztjét, amelyet az Amerikai Védelmi Minisztériumnak szállított le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról