Szerző: sammer

2001. május 4. 16:44

Letölthető a Steel Soldiers stratégiai játék játszható demója

Az EON Digital Entertainment kiadott egy játszható demót a készülő Steel Soldiers 3D-s valós idejű stratégiai játékából.

A Steel Soldiers az 1996-ban megjelent Z folytatása. A játék a jövőben játszódik egy tűzszüneti szerződés után, amit két ellenséges hatalmas bolygóközi vállalat írt alá. Mindkét vállallat fő tevékenységi köre, hogy harci robotokat fejlesztenek, amik segítségével újabb és újabb területeket hódítanak meg a világűrben. Mi éppen egy csapat robot parancsnokaként tevékenykedünk az egyik küldetés során, amikor valamilyen okból váratlanul véget ér a tűzszünet. Ezután vehetjük kezünkbe az irányítást, hogy felderítsük mi okozta a tűzszünet felbomlását, illetve az a feladat is ránk hárul, hogy kiderítsük, valójában kit tekinthetünk ellenségnek és kit szövetségesnek.

A játék megjelenése leginkább a Dark Reign 2-höz hasonló, azaz 3D-ben mozgathatjuk és forgathatjuk a terepet, illetve tetszés szerint nagyíthatunk rá. Elődjéhez hasonlóan a Steel Soldiers pályái területekre oszlanak amiket el lehet foglalni, szemben a hagyományos RTS játékok nyersanyag termelésével. Ezeken a területeken gyárthatjuk le a játékba került 30 féle egységet, amire 20 különböző épület áll rendelkezésünkre. A fejlesztők külön figyelmet fordítanak arra, hogy a játék irányítását a eltérő stílusokat kedvelő játékosok is könnyedén elsajátíthassák. Három nehézségi fokozat közül választhatunk, és az első, könnyebb pályákon lépésről lépésre tanulhatjuk meg az irányítást. A játék egyik érdekessége menet közben tűnik ki, mivel a nem éppen szokványos játékmód mellett a robotok különböző, többnyire humoros egyénisége nagyszerű hangulatot kölcsönöz a játéknak. Hálózatos módban maximum nyolc játékos csaphat össze a 20 multiplayer pályán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról