Szerző: mz

2001. május 2. 20:53

60 GB kapacitású FireWire merevlemezt jelentett be a Western Digital

A Western Digital Corporation ma bejelentette, hogy elérhetővé vált új, 60 Gbyte kapacitású, külső, FireWire csatlakozós merevlemez-meghajtója . Az új meghajtók többek közt digitális kamerákhoz, lapolvasókhoz kínálnak könnyen csatlakoztatható, nagy sebességű, hordozható adattároló eszközt.

HIRDETÉS

A Western Digital Corporation ma bejelentette, hogy elérhetővé vált új, 60 Gbyte kapacitású, külső, FireWire csatlakozós merevlemez-meghajtója. Az új meghajtók többek közt digitális kamerákhoz, lapolvasókhoz kínálnak könnyen csatlakoztatható, nagy sebességű, hordozható adattároló eszközt.

"A Gartner kutatásai szerint az elmúlt évben megduplázódott a végfelhasználóknak értékesített digitális videokamerák száma" - mondta el Richard E. Rutledge, a Western Digital helyettes marketingvezetője. "A WD FireWire csatlakozók merevlemezei további megbízható tárhelyet nyújtanak, és napjainkban a legtöbb digitális kamera már rendelkezik FireWire csatlakozóval. Ha az asztali PC vagy Macintosh számítógépünk nem rendelkezne ilyennel, a WD PCI buszos FireWire kártyája kézenfekvő megoldást kínál."

Minden WD FireWire meghajtóhoz az Adobe Premier 5.1 LE for Macintosh és az Ulead VideoStudio for Windows egy teljes változata is tartozik.

A FireWire csatlakozós termékvonalban egy 30 GB-os meghajtó is található. A meghajtók képesek együttműködni bármilyen FireWire csatlakozóval ellátott PC-vel vagy Macintoshsal, ha az Windows 98 SE vagy Mac OS 8.6 vagy újabb operációs rendszer futtat. A termékekre egy év garancia jár. Áruk egyelőre ismeretlen.

Néhány műszaki adat:
A meghajtók átlagos elérési ideje 9,5 ms, a lemezek 5400-as percenkénti fordulattal működnek. A merevlemezek 5,5 másodperc alatt pörögnek fel, azaz ennyi idő kell, míg rendelkezésünkre állnak. A gyorsítótár mérete 2 MB.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.