Szerző: roberto

2001. május 4. 11:28

Mégsem kell a Linux után adózni Lengyelországban + Polish Linux Distribution

[LinuxNews.pl] Néhány hónapja felröppent a hír: Lengyelországban esetleg adózni kell majd a szabad szoftverek használata után, mert az a szoftver elkészítőjének a részéről történt adományozásnak számít. A lengyel Pénzügyminisztérium megnyugtatóan foglalt állást a szabad szoftverek adóztatásának kérdésében. Ha korlátlanul, mindenki ugyanolyan jogon, ellenszolgáltatás nélkül juthat egy szoftverhez (szolgáltatáshoz), akkor annak nem lehet megállapítani az pénzügyi értékét; a pénzügyminiszter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a különböző közzétételi módok miatt nem kezelhetők egységesen a szabad szoftverek. A szabadon elérhető szoftver használata így nem számít adományozásnak, az öröklésről és adományozásról szóló lengyel törvény szerint az ilyen szoftverek használata nem adóköteles.

Ha már a lengyeleknél tartunk, talán érdemes felhívnom a linuxos olvasók figyelmét a Polish Linux Distribution-re, amely egy rpm-alapú disztribúció lesz, ha egyszer elkészül. A csomagok jelentős része persze már elérhető, gondolom többen is találkoztak velük például az Rpmfind oldalain, nos e csomagok közös jellemzői: 386-os, 486-os, 586-os és 686-os processzorokra is külön le vannak fordítva, mindig rendkívül friss szoftververziók találhatók bennük, és sokszor meglepően picikék, tényleg csak azt csomagolták be, amire szükség van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról