Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 27. 11:45

Jelentős késést szenvednek az AMD Hammer processzorok

Az AMD tegnap egy sajtótájékoztató keretében ismertette a közeljövőre vonatkozó terveit a kíváncsi újságírókkal és elemzőkkel.

Az AMD tegnap egy sajtótájékoztató keretében ismertette a közeljövőre vonatkozó terveit a kíváncsi újságírókkal és elemzőkkel.

Az első és talán legfontosabb információ, hogy a szerverekbe és munkaállomásokba szánt 64 bites AMD Hammer CPU-sorozat megjelenése a korábban ígért 2002 első negyedévéről 2002 második félévére csúszott el. Azonban nincs ok az elkeseredésre, ugyanis a vállalat képviselőinek elmondása szerint a Hammer processzorok "lényeges architektúrális fejlesztéseket" fognak tartalmazni az átütő teljesítmény elérése érdekében.

További rossz hír, hogy a 2002 első felében esedékes Thoroughbred magos Athlon és Appaloosa magos Duron processzorok gyártásánál még nem fogják használni az IBM-től licenszelt SOI (Silicon On Insulator) technológiát. Ezt a technológiát csak a 2002 második felében gyártásba kerülő Barton kódnevű Athlon processzor esetében fogják alkalmazni.

Az AMD képviselői azt is elmondták, hogy bár a cég saját maga fog chipkészleteket fejleszteni a Hammer processzorokhoz, azokat a többi chipkészlet-gyártó rendelkezésére is bocsátja majd, így várhatóan a Hammer megjelenése idején nem lesznek olyan chipset-gondok, amik a különböző Athlon processzorok idején kialakultak.

  • A friss AMD útiterv
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról