:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 23. 12:50

Ma jelenik meg az 1,7 GHz órajelű Pentium 4

Az Intel a mai napon fogja hivatalosan bejelenteni az 1,7 GHz órajelű Pentium 4 processzort, amelyet Japánban már pár napja meg is lehet vásárolni.

Az Intel a mai napon fogja hivatalosan bejelenteni az 1,7 GHz órajelű Pentium 4 processzort, amelyet Japánban már pár napja meg is lehet vásárolni.

Természetesen a nagy külföldi lapok némelyike már meg is jelentette saját tesztjét, amelyek alapján elmondható, hogy még mindig nem egyértelmű a Pentium 4 sebességelőnye az AMD 1,33 GHz-es Athlon processzorával szemben. Sőt, némely alkalmazásokban (pl. MP3 tömörítés) az AMD chipje továbbra is biztosan őrzi vezető helyét az összes riválist maga mögé utasítva.

A Pentium 4 1,7 GHz chip háromféle kivitelben kerül majd forgalomba, az OEM változat mellett kapható 128 és 256 MByte PC800 Rambus DRAM memóriával kibővített csomagokban is.

A hírek szerint az OEM verzió alig kerül többe 350 dollárnál, ami lehetővé teszi, hogy a számítógépgyártók már 1800 dollár alatt kínálják az 1,7 GHz-es Pentium 4 processzorral szerelt gépeiket. A Pentium 4 chipek ára a következő hetekben várhatóan ismét erősen csökkenni fog.

  • Rajtra készen: Intel Pentium 4
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 26. 09:53

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.