:

Szerző: tm

2001. április 21. 01:11

A Qualcomm bejelentette Eudora nevű levelezőprogramjának 5.1-es változatát

[TechNews] A drótnélküli kommunikációval foglalkozó Qualcomm szerdán bejelentette közkedvelt levelezőprogramjának legfrissebb verzióját.

Az 5.1-es változat továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokkal teszi lehetővé elektronikus levelek küldését és fogadását, valamint online tranzakciók lebonyolítását, felhasználva az SSL (Secure Socket Layer - két hálózati pont közötti adattitkosítási eljárás) internetes biztonsági szabványt.

Ha úgy tetszik, a levelzőprogramért fizetni sem kell majd, feltéve persze, ha cserébe elvisel az ember néhány hirdetést. A programnak természetesen létezik reklámmentes változata, ami 49,95$-os áron vihető haza.

Elemzők szerint, bár a Microsoft Outlook és az Outlook Express komoly ellenfél, az új termék, kibővített biztonsági funkciói révén talál majd helyet magának a piacon. Más kérdés, hogy az átlag felhasználó az esetek többségében semmit sem tud az őt fenyegető veszélyekről.

Ha veszélyekről van szó, hát nemcsak a Microsoft követ el baklövéseket. Korábban az Eudora 4.3.2 verziójában szintén fedeztek fel biztonsági rést, amihez sietve ki is adtak egy javítást.

A levelezőprogram másik nevezetessége, hogy támogatja a Macintosh operációs rendszereket is. Az Eudora maces változata jelenleg még béta állapotban van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.