Szerző: tm

2001. április 21. 01:11

A Qualcomm bejelentette Eudora nevű levelezőprogramjának 5.1-es változatát

[TechNews] A drótnélküli kommunikációval foglalkozó Qualcomm szerdán bejelentette közkedvelt levelezőprogramjának legfrissebb verzióját.

Az 5.1-es változat továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokkal teszi lehetővé elektronikus levelek küldését és fogadását, valamint online tranzakciók lebonyolítását, felhasználva az SSL (Secure Socket Layer - két hálózati pont közötti adattitkosítási eljárás) internetes biztonsági szabványt.

Ha úgy tetszik, a levelzőprogramért fizetni sem kell majd, feltéve persze, ha cserébe elvisel az ember néhány hirdetést. A programnak természetesen létezik reklámmentes változata, ami 49,95$-os áron vihető haza.

Elemzők szerint, bár a Microsoft Outlook és az Outlook Express komoly ellenfél, az új termék, kibővített biztonsági funkciói révén talál majd helyet magának a piacon. Más kérdés, hogy az átlag felhasználó az esetek többségében semmit sem tud az őt fenyegető veszélyekről.

Ha veszélyekről van szó, hát nemcsak a Microsoft követ el baklövéseket. Korábban az Eudora 4.3.2 verziójában szintén fedeztek fel biztonsági rést, amihez sietve ki is adtak egy javítást.

A levelezőprogram másik nevezetessége, hogy támogatja a Macintosh operációs rendszereket is. Az Eudora maces változata jelenleg még béta állapotban van.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.