:

Szerző: bzd

2001. április 20. 22:36

Új BIOS néhány ASUS SocketA alaplaphoz

A lassan fél éve piacon levő VIA 686B Southbridge pár hete felfedezett hibái miatt az alaplapgyártók sorra adják ki érintett alaplapjaikhoz a javítással kecsegtető BIOS-okat. Az ASUS ma több SocketA alaplaphoz is adott ki új BIOS-t, nem csak a VIA 686B chip problémáitól sújtottakhoz.

A lassan fél éve piacon levő VIA 686B Southbridge pár hete felfedezett hibái miatt az alaplapgyártók sorra adják ki érintett alaplapjaikhoz a javítással kecsegtető BIOS-okat. Az ASUS ma több SocketA alaplaphoz is adott ki új BIOS-t, nem csak a VIA 686B chip problémáitól sújtottakhoz. A fentiek közül a 686B hibában érintett alaplap az A7VPro és az A7V133. Az A7V-n 686A I/O controller van. Fontos megjegyezni, hogy ezek a BIOS-ok némileg eltérnek az ASUS által kiadott azonos verziószámú BIOS-októl (azért is van ott az az "x"), ugyanis ezeket a fileokat a BrazilianTech egyik lelkes szerkesztőjének köszönhetjük. A hivatalos verziótól annyiban térnek el, hogy egyaránt alapból engedélyezve vannak bennük Duron és Athlon esetén is a "PCI Master Read Caching", "Delayed Transaction" és az "Disconnect Enable When STPGNT Detected" funkciók, melyek nemcsak a rendszer teljesítményére vannak kedvező hatással, de a processzor számára is lehetővé teszik, hogy lehűljön, ha épp nem nincs sok dolga... Általában működni szoktak, de azért csak óvatosan!

Az ASUS Ali MaGik1 chipsettel szerelt alaplapjához, az A7A266-hoz is érkezett új BIOS, ez teljes mértékben hivatalos darab.

A BIOS mellé nem mellékelt semmilyen infót a gyártó az esetleges új funkciókról és a javításokról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.