Szerző: Kovács Attila

2001. április 20. 23:25

Tegnap bejelentették, és már kapható is a Matrox RT2500

[ Matrox ] A Matrox Video Products Group tegnap bejelentette és elkedzte szállítani az új Matrox RT2500 valósidejű videoeditáló kártyáját. A kártya a 999 dolláros ajánlott végfelhasználói áráért több olyan professzionális szolgáltatást is nyújt, melyet a kategóriájában egyik alternatív megoldás sem.

[Matrox] A Matrox Video Products Group tegnap bejelentette és elkedzte szállítani az új Matrox RT2500 valósidejű videoeditáló kártyáját. A kártya a 999 dolláros ajánlott végfelhasználói áráért több olyan professzionális szolgáltatást is nyújt, melyet a kategóriájában egyik alternatív megoldás sem.
Matrox RT2500

A vállalati felhasznók, videografikusok és lelkes amatőrök számára készített kártya lehetővé teszi, hogy egyszerre két natív DV vagy MPEG-2 jelfolyamot és egy 32 bites tömörítetlen grafikus jelfolyamot dolgozzunk fel párhuzamosan, valós időben. Több, mint ezer broadcast minőségű vizuális hatást tudunk ezen a három jelfolyamon úgy használni, hogy nem kell a megjelenítésre várnunk, mivel a kártya azokat valós időben (real time) tudja kezelni. Az RT2500 ismeri az összes olyan be- és kimenő jelformátumot, amire a felhasználóknak szüksége lehet. Műsorforrásként tudunk használni akár analóg vagy digitális jelforrást is, és az elkészült filmeket ki tudjuk menteni analóg vagy digitális formátumban kazettára, DVD-re vagy esetleg CD-re, de akár az Interneten is terjeszthetjük azt.
"Az RT2000 hihetetlen sikere, a számos elnyert díj és a több, mint 35.000 felhasználó előlegezte meg az RT2500-at," nyilatkozta a Matrox eladásokért felelős alelnöke, Spiro Plagakis.

"Az RT2000 és RT2500 kártyák ugyanarra a Matrox Flex 3D technológiára épülnek," mondta Patrick Beaulieu, a Matrox egyik termékspecialistája. "Az RT2000 egy kétkártyás megoldás, azaz egy AGP csatolós Matrox G400 Flex Editiont és egy PCI buszos videoeditáló kártyát tartalmaz. Az RT2500 annyiban különbözik ettől, hogy az csak egy PCI buszos videoedtiáló kártyából áll, amely együttműködik a felhasználó videokártyájával. Az RT2500-al azoknak a felhasználóinknak az igényeit is ki tudjuk elégíteni, akiknek nincs szükségük új videokártyára."

A Matrox RT2500 legfőbb képességei:
  • Valós időben képes három videojelfolyam egyidejű feldolgozására
  • Valós idejű, broadcast minőségű, a Matrox Flex 3D technológián alapuló 3D-s vizuális hatások támogatása
  • Natív módon támogatja a DV, DVCAM, DVCPRO és MPEG-2 jelfolyamok szerkesztését
  • Támogatja a Windows 2000-et és Millenium Editiont
  • Analóg és digitálsi ki- és bemenetek (Y/C, kompozi, 1394)
  • Hardveres MPEG-2 és MPEG-1 támogatás
  • Támogatja az Interneten használt videoformátumokat (RealVideo, Windows Media és QuickTime)
  • Teljesértékű szoftvercsomag:
    • Adobe Premiere 6.0 a videovágáshoz
    • Inscriber Title Express a professzionális feliratokhoz
    • Pixélan Video SpiceRack Lite a valósidejű organikus effektekhez
    • Sonic Foundry ACID Music az audioszerkesztéshez.
    • Sonic Solutions DVDit! LE a DVD lemezek készítéséhez
    • Ligos LSX MPEG LE for Adobe Premiere a hardveresen támogatott MPEG-1, VCD és SVCD formátumú videók készítéséhez.
További információ az RT2500-ról

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról