:

Szerző: tm

2001. április 17. 20:41

Vezércsere a Yahoo!-nál

[ZDNet] Kedden nyilvánosságra hozták, hogy a távozási szándékát bejelentő Tim Koogle helyett az 57 éves Terry Semel az, aki mostantól a Yahoo igazgatótanácsának elnöki székében ülhet és az elnök-vezérigazgató címét is magáénak tudhatja. Terry Semel nagy név a médiaiparban, aki 24 évig dolgozott a Warner Brothers-nél, és 1999-ben a Warner Music alelnöki posztjáról távozott a médiabirodalom berkeiből.

[ZDNet] Kedden nyilvánosságra hozták, hogy a távozási szándékát bejelentő Tim Koogle helyett az 57 éves Terry Semel az, aki mostantól a Yahoo igazgatótanácsának elnöki székében ülhet és az elnök-vezérigazgató címét is magáénak tudhatja.

Terry Semel nagy név a médiaiparban, aki 24 évig dolgozott a Warner Brothers-nél, és 1999-ben a Warner Music alelnöki posztjáról távozott a médiabirodalom berkeiből.

Koogle egyelőre az igazgatótanács alelnökeként folytatja a munkát, a tervezettek szerint augusztus végéig, és bár tevékenyen nem venne részt a további munkákban, várhatóan a testület tagja marad. Jeff Mallett, a működésért felelős vezérigazgató, és Susan Decker, a pénzügyi vezérigazgató továbbra is folytatják a munkát - ők Terry Semelnek tartoznak majd elszámolással.

A társaság közölte azt is, hogy Semel belépésekor 1 millió darab vállalati részvényt vásárolt.

Semel közleményében kijelentette: A Yahoo egy fantasztikus képeségekkel rendelkező vállalat. A hagyományos piac és a média, kombinálva az internet nyújtotta interaktivítással, különleges lehetőségeket teremt. Egyedülálló kihívás ez, amit nagy lelkesedéssel ragadok meg.

Bár Wall Street-i elemzők optimistán látják a vezetőváltáson átesett cég jövőjét, néhányan azonban kétségeiknek adtak hangot Semel kinevezésével kapcsolatban. Egyes szakértők kérdésesnek tartják, hogy Semel korábban a médiaiparban megszerzett tapasztalatait miként kamatoztatja majd a Yahoo-nál, ahol a legfontosabb feladat most a reklám-bevételek növelése és stabilizálása. Semelnek tehát bizonyítania kell.

Mint számos más internetes cég, az utóbbi időben a Yahoo is kénytelen volt szembenézni az online hirdetési piac gyengülő bevételei jelentette problémákkal, és a kiábrándító tőzsdei eredményekkel. Múlt hónapban a Yahoo profitfigyelmeztetést tett közzé, és Koogle is bejelentette távozási szándékát.

Emlékezetes, hogy nemrég a Yahoo, csatlakozván más nagy internetes cégekhez, bejelentette: 3510 alkalmazottjának 12%-át szándékozik hamarosan elbocsátani, a költségek csökkentésének érdekében. A megszorításoktól 7-9 millió dolláros megtakarítást várnak negyedévenként.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.