Szerző: surmo

2001. április 14. 15:05

Értékelés a GNOME Office-ről

A Linux Weekly News oldalán egy értékelőt olvashatunk a GNOME Office csomagról. A beszámoló a GUADEC (GNOME Users And Developers European Conference) után készült, amelyet Koppenhágában rendeztek meg a múlt hétvégén.

A GNOME Office 1.0 kiadását ez év végéig szeretnék megtenni, a GNOME 2.0 programcsomag részeként. Ez elég merész terv, mert az Office valójában még nem is létezik, nem jelent még meg belőle semmilyen változat. A bizakodás oka az, hogy a majdani kiadás részeit már olyan létező és igen jól használható programok alkotnák, mint:

  • Gnumeric: táblázatkezelő, .xls (Excel formátumú) állományokat is olvas
  • AbiWord: szövegszerkesztő, a 0.7-es verziónál tart, de már elég sokat tud
  • Guppi: adatanalizáló program, grafikonok, táblázatok és egyebek rajzolására alkalmas
  • Dia: diagramgeneráló
A még integrálandó programok között szerepel a terv szerint például az Evolution (email-kliens), GIMP (ez mi?), vagy az EOG (képnézegető). A legnagyobb hiányosság egy komolyabb prezentációs program hiánya (mint pl. a PowerPoint), természetesen a fejlesztők erről sem feledkeznek majd meg.

A GUADEC-ről készült egyéb beszámolók listája itt található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról