Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 12. 17:43

A VIA bemutatta a C3 processzor logóját

A VIA ma bemutatta a CeBIT kiállításon bejelentett C3 processzorok új logóját. A tajvani vállalat képviselői szerint a grafikát egy ősi kínai mondás ihlette, amely így szól: a nap a keleti hegy mögül kel fel.

A VIA ma bemutatta a CeBIT kiállításon bejelentett C3 processzorok új logóját. A tajvani vállalat képviselői szerint a grafikát egy ősi kínai mondás ihlette, amely így szól: "a nap a keleti hegy mögül kel fel".

A VIA Socket370 foglalatba helyezhető új processzora 128 kbyte elsőszintű és 64 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, 133 MHz-es front side bus-t használ és az MMX utasításkészleten kívül a 3DNow! utasításokat is képes végrehajtani.

A VIA C3 processzort 0,15 mikronos csíkszélességgel készítik, ami nagyon alacsony fogyasztást és kis magméretet (52 mm2), ezáltal olcsó előállítást és alacsony árat tesz lehetővé. A 0.15 mikronos csíkszélességből és az apró magméretből adódik az olcsó áron kívül a rendkívül kedvező fogyasztás is, a VIA C3 standard Winstone 99 benchmarkok futtatása közben mindössze 6 Watt teljesítményt vesz fel.

A VIA C3 processzort a gyártó természetesen elsősorban irodai és internetes alkalmazások futtatásához ajánlja.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról