Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 12. 10:55

Pénz hiányában megszüntette működését a Linux-alapú játékkonzolt tervező Indrema

A Linux operációs rendszert használó játékkonzol álmát dédelgető Indrema szerdán bejelentette, hogy pénzügyi okok miatt bezárja kapuit.

A Linux operációs rendszert használó játékkonzol álmát dédelgető Indrema szerdán bejelentette, hogy pénzügyi okok miatt bezárja kapuit.

A vállalat alapítója és vezérigazgatója John Gildred elmondta, hogy a kaliforniai cég kifogyott a pénzből és nem sikerült további forrásokat találni a tervei kivitelezéséhez. Az Indrema által foglalkoztatott 50 dolgozó jelentős részét még a múlt héten elbocsátották.

Gildred szerint közel 200 játék fejlesztése zajlott az Indrema konzoljára, amelyek közül 30-40 valószínű el is készült volna a játékgép tervezett premierjére. A játékok és az Indrema formátum sorsa azokon a tárgyalásokon múlik, amelyeken megpróbálják a cég vagyonát és szellemi tulajdonait értékesíteni.

Ha az Indrema formátum és a technológia nyílt forrásúvá válik, a játékok akár meg is jelenhetnek, de Gildred szerint a szoftverek egyszerűen átalakíthatók Linux operációs rendszert használó PC-s játékokká is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról