:

Szerző: tm

2001. április 11. 04:40

Biztonsági rést fedeztek fel az Alcatel DSL modemeiben, veszélyben a felhasználók?

[TechNews] Biztonsági szakértők úgy vélik, hogy a francia kommunikációs termékeket gyártó óriás, a népszerű Alcatel egyes nagysebességű modemei olyan biztonsági rést tartalmaznak, amelyen keresztül hacker-támadások érhetik a felhasználókat. A potenciális behatolók nemcsak használhatatlanná tehetik egy időre a modemet, de jelszavakat, kódolt elektronikus leveleket, vagy akár titkos bankkártya információkat is megszerezhetnek.

A Kaliforniai Egyetem kutatóinak egy csoportja hétfő este figyelmeztetésben adta közre az általuk feltárt tényeket. Kihangsúlyozták, hogy nem áll szándékukban az Alcatel befeketítése, de a feltárt biztonsági kockázatok tudatában kötelességük a felhasználókat tájékoztatni. Később a CERT (egy számítógépes biztonsági kérdésekkel foglalkozó szervezet) hasonló tanulmányt jelentett be.

A vizsgálat konkrétan két típust is érint:

  • Alcatel's Speed Touch Home ADSL
  • Alcatel 1000 Network Termination Device

A francia sajtó azonnal megszellőztette az ügyet, amire az Alcatel a maga részéről elegánsan reagált; a felhasználókat azonnal értesítették, és javasolták tűzfal-programok telepítését is. A cég szóvívője közölte, hogy az Alcatel mérnökei az amerikai szakemberekkel együtt dolgoznak a probléma megoldásán.

Az Alcatel weboldalán közzétett informácó szerint, a problémát az a beépített funkció okozza, amely lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy távoli eléréssel frissíthessék az ügyfeleik birtokában lévő modemek firmware-jét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.