:

Szerző: tm

2001. április 11. 01:09

Az Intel új, integrált biztonsági megoldásokkal ellátott hálózati kártyákkal bővítette termékpalettáját

[Intel] Az Intel Corporation három új, integrált biztonsági megoldásokkal ellátott Fast Ethernet hálózati kártyát mutatott be. Az Intel 82550 Fast Ethernet-kontrollerén alapuló termékeket integrált titkosító segédprocesszorral látták el, amely a processzorral együttműködve gyorsítja a hálózati sebességet.

Az iparág első nagysebességű, integrált biztonsági megoldásokkal ellátott kétcsatlakozós kártyája, az Intel PRO/100 S Dual Port Server adaptere két darab hálózati portot, és PCI-csatolónkénti kétszeres adatátviteli sávszélességet kínál. Ez különösen fontos lehet olyan rendszerekben, ahol a csatlakozók vagy a helyhiány miatt korlátozottak a bővítés lehetőségei. Külön figyelmet érdemel, hogy a hálózati adatforgalmat szükség esetén eloszthatják a két port között, így túlterhelődés nem jelentkezhet. Ha az egyik porton kábeltörés vagy egyébi hálózati hiba miatt megszakadna a kapcsolat, a másik még átveheti annak szerepét. Több csatoló együttes használata tovább növelheti a hálózati sebességet.

Két mobil hálózati kártya is megjelenésre vár még. Az Intel PRO/100 S Mobile adapter és az Intel PRO/100 S Combo Mobile csatoló különlegessége takarékos energiagazdálkodásukban (Smart PowerDown) mutatkozik meg, meghosszabbítva ezzel az akkumulátor üzemidejét inaktív hálózati kapcsolat esetén.

Az Intel fontosnak tartja a fejlett biztonsági szolgáltatásokkal ellátott hálózati csatolók szerepét, mivel a felmérések alapján a cégek hálózataihoz való illegális hozzáférések miatt csak a tavalyi évben 377 millió dollár kárjelentés érkezett, ami negyven százalékkal magasabb az azt megelőző év adatainál.

Mindegyik adapter még ebben a negyedévben megvásárolható lesz a hivatlalos disztribútori csatornákon keresztül. Az Intel PRO/100 S Dual Port Server adapter javasolt fogyasztói ára 299$, az Intel PRO/100 S Mobile csatoló 164$, míg az Intel PRO/100 S Combo Mobile adapterért 299$-t kell fizetni a felhasználóknak. Az egyszerű telepíthetőséget az Intel SingleDriver technológiája segíti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.