Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 5. 10:02

Hibát találtak az UltraSPARC III processzorban

A Sun hibát fedezett fel az ősszel megjelent UltraSPARC III processzorokban . A probléma a Sun emberei szerint különleges körülmények között hibát és adatvesztést okozhat a lebegőpontos számítási műveletek elvégzése közben.

A Sun hibát fedezett fel az ősszel megjelent UltraSPARC III processzorokban. A probléma a Sun emberei szerint "különleges körülmények között" hibát és adatvesztést okozhat a lebegőpontos számítási műveletek elvégzése közben.


Sun UltraSPARC III

A Sun szerint a hiba az UltraSPARC III processzoroknak csak a legelső sorozatát érinti, amelyeket Sun Blade 1000 munkaállomásokba építettek. A problémák elkerülése végett a Sun kiadott egy patch-et, amely orvosolja a hibát, de ez akár 15 százalékkal is lassíthatja a lebegőpontos számítás sebességét. A hibát csak a processzor következő gyártási revíziója orvosolja majd tökéletesen.


Sun Blade 1000

Meg kell jegyezzük, hogy az ilyesféle hiba nem ismeretlen a számítástechnika világában. Egyik-másik AMD vagy Intel chip is tartalmazott ilyen hibákat, ám ezeket a későbbi kiadású chipekben orvosolták.

  • Intel Pentium III processzor hibái
  • AMD Athlon porcesszor hibái
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról

    AKROBATA

    5

    Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

    2024. április 17. 12:40

    Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.