Szerző: Bőle György

2001. április 4. 17:21

UPC: megtorpanhat az itthoni terjeszkedés?

[ Kreativ Online ]

[Kreativ Online] Miközben külföldön veszteségei ellenére is folyamatos terjeszkedést tervez a United Pan-Europe Communication (UPC), Magyarországon megtorpanásra kényszerülhet a cég.

A UPC hazai bővülését a fővárosi közgyűlés határozata akadályozza, amely szerint a távközlési vezetékeket lefektetőknek kártérítést kell fizetniük az önkormányzatnak. Hagymássy András, a UPC Magyarország szóvivője sérelmesnek tartja, hogy egy lakókörzet infrastruktúráját bővítő fejlesztői beruházásért kártérítést kell fizetni, ezért a cég az Alkotmánybírósághoz fordul.

A plusz költség akár kétszeresére is növelheti a kábelfektetés költségeit, így az is elképzelhető, hogy a már kiépített hálózat egy részét sem tudja bekapcsolni szolgáltatásába a társaság. Ezzel szemben az anyavállalat - veszteségei ellenére is - további fejlesztéseket tervez. A Hollandiában bejegyzett UPC 1,99 milliárd euró veszteséggel zárta az előző évet, miközben árbevétele 124 százalékkal, 1,001 milliárd euróra nőtt. Az elemzők számítottak a veszteségre, mivel a szolgáltató cég jelentős összegeket fordított hálózatfejlesztésre. Az előfizetők száma 42 százalékkal, 8,39 millióra nőtt.

A UPC idén 1,4 milliárd euróra akarja növelni árbevételét, veszteségeit pedig 200 millió euróra csökkentené. A fejlesztések finanszírozásához valószínűleg 1,0-1,5 milliárd euró tőkeemelést hajt végre a vállalat áprilisban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról