:

Szerző: Vörös Péter

2001. április 2. 13:06

Microsoft Small Business Server 2000: májusban magyarul

[Microsoft] Májusban magyar nyelven is elérhető lesz a Microsoft Small Business Server, mely az ötven vagy ennél kevesebb PC-t használó kis- és közepes vállaltok számára nyit új távlatokat. A szoftvergyártó szervercsomagja biztosítja e gazdálkodó szervezeteknek, hogy valódi eséllyel vegyenek részt az e-business világában. A sziklaszilárd megbízhatóságú Windows 2000 alapokra építő szoftvercsomag a Microsoft .NET Enterprise szervercsaládjának néhány elemét tartalmazza, melyek nemcsak a vállalat növekedését segítik elő, hanem egyúttal a növekedés által jelentkező megnövekedett információtechnológiai kihívásoknak is eleget tesznek. A szoftvercsomag kiemelten támogatja a vállalkozások webes kommunikációját, nagymértékben könnyíti az ügyfelekkel történő kapcsolattarást, s felgyorsítja a munkafolyamatokat. A rendszer felhasználóinak nagy könnyebbséget jelent majd az integrált telepítés és felügyelet.

Hazánkban közel háromezer kis és közepes vállalat alkalmazza az Irodai Kiszolgálócsomagot, teljes megelégedettséggel. A hazai leányvállalat várakozásai szerint a termék kiváló szolgáltatásai, a magyar nyelvű elérhetőség, valamint a rendkívül kedvező árképzés miatt ez a szám jelentősen mértékben megnövekedhet. Ha a felhasználó akár csak két különálló elemet vásárolna meg a csomagból, többe kerülne, mint az SBS 2000 szoftvercsomag, s külön kellene kliens jogosultságot is vásárolnia az egyes termékekhez.

Az SBS 2000 szervercsomag rövid távú üzleti haszna, hogy az integrált telepítés révén a vállalat IT gerince könnyedén működésbe állítható. Hosszú távon a termékcsomag elegendő teret biztosít a növekedésnek, s a .NET Enterprise szerverek által nyújtott szolgáltatások megfelelő kihasználásához. A vállalatok számára létfontosságú biztonságról az ISA szerver gondoskodik, a konkurens termékkel összehasonlítva jóval kisebb terhelést róva a hálózati szerverekre.

A szoftvercsomagban a Windows 2000 Server mellett, az Outlook 2000 elektronikus levelezési, az Internet Explorer Web-böngésző és a Management Console felügyeleti alkalmazások válnak magyar nyelven is elérhetővé. A Microsoft SQL Server 2000 adatbáziskezelő, az Exchange 2000 Server elektronikus levelezési és csoportmunka szoftver, az Internet Security and Acceleration - Server 2000 webes gyorsító- és tűzfalrendszer és a Microsoft Health Monitor felügyeleti alkalmazás pedig magyar nyelvi támogatással kerül a csomagba. A fentieken kívül egy fax- és modemmegosztási szoftver növeli a csomag értékét.

A Microsoft legalább 256 MB RAM-ot és 4 GB merevlemez kapacitást javasol a tökéletes telepítéshez. A telepítést Varázsló segíti, mely az SBS 2000 alkalmazások gyors konfigurációját segíti elő. Ezek után egyszerű a felhasználó nevek létrehozása és a kliensgépek hálózatra történő csatlakoztatása. A rendszergazdák egyszerűen beállíthatják a jogosultságokat, mely után a felhasználók pár gombnyomással könnyedén letölthetik a számukra szükséges programokat.

A Microsoft Management Console központosított monitoringot tesz lehetővé, valamint a szolgáltatások és a felhasználók egyszerű menedzselését biztosítja. A Health Monitor különösen fontos része a csomagnak, hiszen időben figyelmeztet a hálózat problémáira, elkerülve ezáltal a rendszerleállás által előidézhető károkat. Ezt a szolgáltatást egyetlen konkurens termék sem biztosítja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.