:

Szerző: roberto

2001. április 1. 14:00

A kernelfejlesztők kétnapos csúcstalálkozója San Joséban: a 2.5-ös sorozat tervei

[LinuxToday, LWN] Az LWN oldalain egy rövid, 14 előadás és néhány sör után megírt előzetes beszámoló olvasható a hétvégi Linux 2.5 csúcstalálkozóról.

A kétnapos Linux 2.5 találkozót a kaliforniai San Joséban tartották, a vezető kernel hackerek itt beszélték meg a teendőket a kernel következő fejlesztői sorozatának közelgő kiadásával kapcsolatban, a találkozóra csak meghívó birtokában lehetett bejutni. A meghívott 65 hacker közül néhányan aggodalmukat fejezték ki, hogy mi történne a Linuxszal, ha meglepné őket egy kiadós földrengés.

A főbb témák: Lance Larsh az Oracle-től olyan kérésekkel, javaslatokkal állt elő, amelynek hasznát látná az Oracle (is) a nagyteljesítményű adatbáziskiszolgálókban. La Monte Yarroll az SCTP (Stream Control Transmission Protocol, RFC2960) linuxos megvalósításához szükséges változtatásokról beszélt. A kernel blokk I/O rétegében tervezett további változásokat (ezekkel részben Lance Larsh is foglalkozott előadásában) Stephen Tweedie prezentálta. Steve Lord az SGI-től a az XFS fájlrendszer néhány előnyös tulajdonságáról adott elő, illetve az XFS fájlrendszernek a kernel VFS-rétegébe való bekerüléséről. A hálózati meghajtók API-járól, és a különösen nagy hálózati terhelés mellett fellépő gyenge kernelteljesítményről szóló blokk szóvivője Jamal Hadi Salim volt. Az LWN-en közzétett beszámoló utolsó pontjában pedig a működés közben cserélhető eszközökről (USB, FireWire, SCSI, hot swap PCI, PCMCIA) olvashatunk, illetve devfs használatával kapcsolatos megújuló vitáról, szekció előadója Johannes Erdfelt volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.