Szerző: bzd

2001. március 30. 21:10

Grafitozás trükkök SocketA processzorokhoz

Eléggé a "tűzvonalban" vagyok ahhoz, hogy tudjam mik azok a dolgok, melyek a legtöbb fejtörést okozzák a tapasztalatlanabb túlhajtóknak. Talán a legtöbb gond a processzorok órajelszorzójának állításával van, mert az Intel és a K7 családba tartozó AMD CPU-k szorzója is fix. Az Inteleké atombiztosan, az AMD-ké viszont csak addig az, amíg a gazdi jobbnak nem látja ezt a szolgáltatást kiiktatni :). A SocketA processzoroknál erről a műveletről már részletesen írtam a SocketA tuning cikkemben, de úgyérzem nem árt megemlítenem a napokban, az Overclockers.com-on megjelent írást sem.

A cikkben nem csak a grafitozásra vonatkozólag látják el tanácsokkal az olvasót, hanem olyan alternatív megoldásokat is javasolnak, mint a NYÁK-javító toll, vagy a gépkocsi hátsóablak-fűtőszál javítószett használata, amelyekkel sokkal tartósabb eredményt lehet elérni. Ezek ugyan nem újkeletű dolgok, de már csak a képek miatt is érdemes ránézni a cikkre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról