Szerző: bzd

2001. március 30. 21:10

Grafitozás trükkök SocketA processzorokhoz

Eléggé a "tűzvonalban" vagyok ahhoz, hogy tudjam mik azok a dolgok, melyek a legtöbb fejtörést okozzák a tapasztalatlanabb túlhajtóknak. Talán a legtöbb gond a processzorok órajelszorzójának állításával van, mert az Intel és a K7 családba tartozó AMD CPU-k szorzója is fix. Az Inteleké atombiztosan, az AMD-ké viszont csak addig az, amíg a gazdi jobbnak nem látja ezt a szolgáltatást kiiktatni :). A SocketA processzoroknál erről a műveletről már részletesen írtam a SocketA tuning cikkemben, de úgyérzem nem árt megemlítenem a napokban, az Overclockers.com-on megjelent írást sem.

A cikkben nem csak a grafitozásra vonatkozólag látják el tanácsokkal az olvasót, hanem olyan alternatív megoldásokat is javasolnak, mint a NYÁK-javító toll, vagy a gépkocsi hátsóablak-fűtőszál javítószett használata, amelyekkel sokkal tartósabb eredményt lehet elérni. Ezek ugyan nem újkeletű dolgok, de már csak a képek miatt is érdemes ránézni a cikkre.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról