Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 30. 11:07

Júniusban jelenik meg a Half-Life: Blue Shift küldetéslemez

A Half-Life nem véletlenül kapott több, mint 50 "Év játéka" címet. Lebilincselően izgalmas egyjátékos módja mellett a világ jelenleg legnépszerűbb többjátékos first person shooter programjának, a Counter-Strike-nak is a Half-Life képezi a motorját.

Akik a játékot a félelmetes hangulata és izgalmas története miatt szerették meg, azoknak jó hír, hogy tavasszal megjelenik a következő egyjátékos küldetéslemez, amelynek a címe Half-Life: Blue Shift. Ezt a csomagot eredetilag kizárólag Sega Dreamcast-ra akarták megjelentetni, de a kiadó úgy döntött, hogy elkészítik a PC-verziót is.

A Blue Shift-ben a Mesa Research Laboratory egyik biztonsági őrét alakítjuk, aki éppen szolgálatban van akkor, amikor bekövetkezik a már jól ismert baleset. A játék célja természetesen az életben maradás. Helyzetünket nehezíti, hogy nem csak a saját bőrünket kell mentenünk, hanem a laboratóriumban dolgozó tudósokra is vigyáznunk kell. A játék során a Mesa központ számos eddig ismeretlen helyére eljuthatunk, olyan lezárt és titkos utak nyílnak meg előttünk, amelyeket kizárólag a biztonsági személyzet használhat.

A Half-Life: Blue Shift küldetéslemezt az a Gearbox Software fejleszti, akik az Opposing Force-ot készítették. A Blue Shift várhatóan 2001 júniusában kerül a boltok polcaira. A Half-Life: Blue Shift weboldalon néhány screenshot mellett egy letölthető trailer videó is található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról