:

Szerző: mz

2001. március 28. 22:10

Energiatakarékos DRAM változatot fejlesztett ki a Mitsubishi

A Mitsubishi Electric & Electronics USA Electronikus Eszközök Csoportja ma egy új DRAM családot jelentett be (low-power LP-DRAM, alacsony energiafogyasztású DRAM), melynek tagjai tükrözik a nagy sűrűségű, nagy sávszélességű és költséghatékony SDRAM-ok előnyeit, és a kézi, hordozható vagy vezeték nélküli eszközök által megkövetelt alacsony fogyasztási elvárásoknak is megfelelnek.

A Mitsubishi Electric LP-SDRAM termékei megfelelnek az alacsony energiafogyasztási SDRAM-okra vonatkozó JEDEC szabvány előírásainak. Az LP-SDRAM memóriák olyan különleges funkciókkal rendelkeznek, melyek mind az átlagosan felvett áramot, mind a legnagyobb áramfelvételt csökkentik. Felülete megfelel az SDRAM-okra vonatkozó ipari szabványoknak, működését hordozható eszközökhöz optimalizálták.

A család első tagját, egy 64 Mbites LP-SDRAM-ot 0,18 mikronos technológiával állították elő. A memória 2,5 volton, a be/kiviteli felület pedig 1,8 volton üzemel. Energiát nemcsak az alacsony működési feszültség révén képes megtakarítani, de képes arra is, hogy lehetőség szerint csak részlegesen végezzen frissítést. A frissítéshez felvett áram 300 uA, ami 40 százalékkal alacsonyabb a normál SDRAM-ok által igényeltnél, de ez az érték tovább csökkenthető, ha a memóriamodulnak csak a felét - 170 uA árammal - vagy negyedét - 100 uA árammal - frissítjük; alvó állapotban pedig a memória mindössze 10 uA áramot vesz fel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.