Szerző: mz

2001. március 28. 19:36

A Data-Ray 20,8 hüvelykes átmérőjű, 3 megapixeles LCD kijelzőt jelentett be

HIRDETÉS

A Data-Ray legújabb, ME311 típusú kijelzője ízig-vérig digitális, átmérője nem kevesebb, mint 20,8 hüvelyk. Az LCD kijelző 3 millió képpontot sűrít fel az asztalra, a kép előállításáról egy speciális, digitális grafikus vezérlő gondoskodik.

A ME311 10 bites szürkeárnyalat - 1021 árnyalat - módban működik, láthatósági szöge 170 fok, legnagyobb fényereje 600 cd/m2. Talapzata masszív tervezésű, lehetővé teszi a képernyő forgatását is. Az új kijelző - mivel nem színes - valószínűleg inkább tudományos körökben tarthat számot érdeklődésre, maga a Data-Ray is főleg orvosi területekre szánja termékeit. A kijelző képe - köszönhetően a teljesen digitális adatfeldolgozási útnak, azaz a D/A - A/D átalakítás elhagyásának - mentes a különféle zavaroktól, zajoktól, geometriai torzításoktól és azoktól a további jelenségektől, melyek a hagyományos monitorok felhasználóinak életét is megkeseríthetik.

A Data-Ray egy kalibrációs programot is mellékel a kijelzőhöz, ezzel álíítható be a fekete szín szintje és a gamma-korrekció.

a címlapról