Szerző: roberto

2001. március 29. 01:47

Az ActiveState hihetetlen technikai tanácsadó testülete

[ActiveState, LinuxWorld] A szabad szoftverek fejlesztésében részt vevő legnagyobb elméket sikerült technikai tanácsadó testületébe gyűjtenie a nyílt kódú programozási eszközöket készítő ActivState-nek.

ActiveState[ActiveState, LinuxWorld] A szabad szoftverek fejlesztésében részt vevő legnagyobb elméket sikerült technikai tanácsadó testületébe gyűjtenie a nyílt kódú programozási eszközöket készítő ActivState-nek. A dreamteam tagjai: Larry Wall, Brendan Eich, Guido van Rossum, Rasmus Lerdorf, és Jon Udell.

"Élvezem az ActiveState-tel közös, a Perl fejlesztésére irányuló munkát. Ők igazán magukénak vallják a Perl-es bölcsességet, hogy mindenhez több út vezet." -- mondta Larry Wall a Perl megalkotója.

"A Pythonnak jót tett az ActiveState közreműködése, az ActivePython és a Komodo, és az, hogy részt vesznek a Python Software Foundation-ben. Már váron a közös munkát." -- nyilatkozott a Python nyelv atyja, Guido van Rossum.

Brendan Eich, a JavaScript feltalálója, a Mozilla projekt egyik kulcsfigurája úgy gondolja, hogy "az ActiveState igazán érzi és érti a Mozilla projektet. Jó egy ilyen programozási nyelvekre koncentráló céget látni, amint a Mozillára épít" (megj: az ActiveState többplatformos, több nyelvet is támogató, Komodo nevű IDE-je Mozilla-alapú lesz).

Rasmus Lerdorf, a PHP kitalálója szerint "az ActiveState-et Perl-es és Python-os törekvései jól előkészítették, hogy hasonló PHP-s termékekbe és szolgáltatásokba kezdjen. Örülök, hogy a jövőben segíthetem fejlesztéseiket".

"Évek óta használok scriptnyelveket és írok róluk. Elképesztő látni a 'nyelvújítók' tömegét az ActiveState-nél, nagy hasznára lesznek a közösségnek. Felkavaró, hogy mindennek én is része vagyok." -- mondta Jon Undell, Byte magazin korábbi főszerkesztője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról