:

Szerző: mz

2001. március 27. 21:59

Új CD-írók és kombinált CD-író/DVD meghajtó a HP ajánlatában

[HP] A Hewlett-Packard Company ma bemutatott elsõ kombinált CD-író/DVD-ROM meghajtója segítségével a PC felhasználók ugyanazzal a meghajtóval végezhetik el a DVD lemezek olvasását és a CD lemezek írását. A HP arról is beszámolt, hogy új, 16x sebességû belsõ CD-írót fejlesztett ki a gyors CD-írást igénylõ, hozzáértõ felhasználók szükségleteinek kielégítésére.

Az elsõ kombinált HP CD-Writer DVD Combo 9900ci felhasználói egyetlen meghajtóval végezhetik el a DVD-lemezek olvasását, a DVD-videók lejátszását, valamint a CD-lemezek írását, újraírását és olvasását. A DVD-ROM jellemzõ (12x10x32x8x) révén a HP CD-Writer DVD Combo 9900ci meghajtót választó ügyfelek maximális hatékonysággal használhatják ki a PC-modulhelyet, és ráadásként olyan DVD-lejátszó szoftverhez juthatnak, amellyel kiváló minõségben tekinthetik meg a DVD-filmeket multimédiás gépükön.

A HP ma a nagy teljesítményû HP CD-Writer 9710i (16x10x40) meghajtót is bemutatta a nagyközönségnek. A piac egyik leggyorsabb belsõ CD-írójának számító új termék segítségével öt perc alatt CD-lemezre vihetõ 650 MB-nyi adat illetve 74 percnyi hanganyag. A sokoldalú szoftvercsomaggal ellátott meghajtó elsõsorban a meglévõ CD-írójuk teljesítményének bõvítésére készülõ ügyfelek számára jelent ideális megoldást.

A csomagban található HP MyCD szoftver leegyszerűsíti a rögzítés folyamatát, és lehetõvé teszi a felhasználó számára, hogy a felvétel mikéntje helyett a rögzítendõ anyagra koncentráljon. A hozzáértõknek szánt HP CD-Writer 9710i az Adaptec leányvállalata, a Roxio Inc. által kifejlesztett Easy CD Creator szoftver legfrissebb változatát is tartalmazza.

Emellett valamennyi termékhez jár az alábbi feladatok elvégzésére alkalmas szoftvercsomag:
legális MP3 fájlok tárolása és rendezése, valamint más CD-lejátszókon használható WAV-fájllá illetve zenei felvétellé történõ alakítása;
digitális képek - köztük beszkennelt családi dokumentumok - megosztása és tárolása;
digitális fényképek archiválása és megosztása;
egyéni CD-címkék és borítómatricák létrehozása;
fontos üzleti és személyi adatállományok biztonsági másolatainak elkészítése és elrendezése a merevlemez kapacitásának hatékonyabb kihasználása érdekében.

A HP CD-Writer 9710i illetve a HP CD-Writer DVD Combo 9900ci várhatóan március 15-én kerül az üzletek polcaira, 92800 és 110 ezer forintos ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.