:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 27. 16:55

Microsoft világrekordok

[Microsoft] Üzleti alkalmazási és elektronikus kereskedelmi tesztek során ismét igazolta kiváló skálázhatóságát és ár/teljesítmény viszonyát a Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition, valamint a Windows 2000 Datacenter Server. A www.microsoft.com/sql/worldrecord/ oldalon található kiváló eredmények, melyeket Intel alapú Unisys és IBM hardvereken értek el a Microsoft termékek, újabb nyomást gyakorolnak azokra a szoftver és hardver szállítókra, amelyek csak rendkívül költségesen képesek magas skálázhatóságot biztosítani.

A TPC-C listán (http://www.tpc.org/tpcc/results/tpcc_perf_results.asp?resulttype=all) az SQL Server magabiztosan tartja első helyét, az első öt helyezettből négy az SQL Server 2000. A Microsoft Windows 2000 az első tíz helyezésből hatod tudhat a magáénak.

Az alábbi rekorderedmények bizonyítják, hogy ezek az ipari szabványos szervermegoldások képesek a legmagasabb nagyvállalati igényeket is kielégíteni, verhetetlen költséghatékonyságot, skálázhatósági igények tekintetében pedig a legnagyobb rugalmasságot biztosítva.

  • A Windows 2000 Datacenter Servert és a Microsoft SQL Server 2000-et futtató 24 processzoros Unisys e-@ction Enterprise Server ES 7000 kiszolgáló a legutóbbi tesztelés során 14 400 mySAP.com SD tesztfelhasználót szolgált ki.
  • Az Intel Pentium III Xeon alapú IBM xSeries 370 szerverek, melyek Microsoft Windows 2000 Servert működtetnek Microsoft SQL Server 2000-rel, 688 220 tranzakció/perces teljesítményt 28.89 dolláros költségen realizáltak, amely abszolút világrekord a TPC-C mérések történetében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.