Szerző: Vörös Péter

2001. március 27. 01:51

CeBIT: az Alcatel a DSL piac jelentős bővülésére számít

HIRDETÉS

[CNET] A francia Alcatel, Európa negyedik legnagyobb telefon berendezés gyártója, a CeBIT-en bejelentette, hogy reményei szerint egyes nagy sebességű Internetes berendezéseinek piaca évente 40-45%-kal fog nőni 2004-ig.

A párizsi központú cégé a DSL (Digital Subscriber Line - Digitális Előfizetői Vonal) berendezés világpiac közel fele. (A DSL olyan technológia, amelynek segítségével hagyományos telefonvonalon keresztül lehet nagy sebességű Internet hozzáférést biztosítani.) Az Alcatel a CeBIT-en jelentette be azt is, hogy nagy jelentőségű megrendelést kapott a China Telecommunications-től.

Martin de Prycker, a cég műszaki vezérigazgatója bízik abban, hogy a cégnek sikerül megőriznie piaci részesedését, de ezért a továbbiakban is keményen meg kell küzdeniük. A cég januárban azt jelentette be, hogy 10-12 millió DSL vonalat tervez eladni az idén, szemben a tavalyi 6 millióval.

Az Alcatel ebben a negyedévben a mobiltelefonok eladásának visszaesését kénytelen lesz ellensúlyozni a hálózati és optikai részlegeinek növekvő eladásával. A cég részvényárfolyama az idén 34%-kal esett vissza.

a címlapról