:

Szerző: roberto

2001. március 26. 21:09

Adatvesztéshez is vezethet a 1.0.29.1 előtti KMail-verziókban lévő hiba

[LinuxToday] A KDE-hez írt levelezőprogram, a KMail régi verziói (a 1.0.29.1 előttiek) 2001. szeptember 9. után túlcsordulási hiba miatt nem fognak rendesen működni. A 1.0.29.1-es és 1.0.29.2-es verzióknál adatvesztéssel ugyan nem kell számolni, de rosszul fogják mutatni a levelek dátumait. A probléma gyökere a *nixos időszámítási algoritmusokban keresendő, *nix rendszereken az 1970. január 1. óta eltelt másodpercek alapján szokás a dátumokat kiszámítani, az azóta eltelt másodpercek száma szeptember 9-én fogja átlépni az egybilliós határt, amire a régi KMail verziók, a jelek szerint, nincsenek felkészítve. Mivel a kereskedelmi forgalomban pillanatnyilag kapható, KDE-t tartalmazó összes Linux a hibás KMail-t is tartalmazza, a probléma sok felhasználót érint. A megoldás: az új KDE, ebben már a KMail továbbfejlesztett, hibajavításokon átesett, 1.2-es verziója található, ez volt az egyik kiemelt pont a KDE 2.1 változási listájában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.