Szerző: Vörös Péter

2001. március 26. 08:44

A Motorola további 4 ezer alkalmazottjától válik meg - ezúttal a hálózati divíziónál

A mostani elbocsátások a cég hálózati részlegét és a cég összes alkalmazottainak 3%-át érintik. Az elbocsátásokkal immár 22 ezerre nő az idén elbocsátott Motorola alkalmazottak száma - ez azt jelenti, hogy a 147 ezer alkalmazott 15%-ától vált meg a cég 2001-ben. A Nokia mögött a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója azt is megerősítette, hogy negyedéves működési eredménye 15 év óta először negatív lesz.

A gyenge eredmények ellenére Christopher Galvin, a cég elnök-vezérigazgatója továbbra is élvezi a cég igazgatótanácsának támogatását. Pénteken a cég részvényárfolyama 31 centtel (2%-kal) 15,99$-ra emelkedett, ez valamivel az egy éves mélypont (13,94$) alatt, de lényegesen az egy éves csúcs (56,25$) alatt van.

A cég legutóbbi (március 13-án bejelentett) elbocsátásai 7 ezer alkalmazottat érintettek a Motorola mobiltelefonos üzletágánál. A félvezető üzletágnál pedig az év elején bocsátott el 11 ezer alkalmazottat a cég.

A hálózati üzletág a cégen belül a mobiltelefon infrastruktúrát; TV set-top box-okat és modemeket; a rendőrségnek, tűzoltóknak, mentőknek és a katonaságnak szállított telekommunikációs eszközöket; és a broadband részleget jelenti - az üzletág globálisan (közel 100 országban) 55 ezer alkalmazottat foglalkoztatott eddig. Az elbocsátások pontos időzítése a különböző országok jogi ill. törvényes követelményeitől függ.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról