:

Szerző: Vörös Péter

2001. március 24. 12:25

Az Alias/Wavefront elkészült a Maya 3 for Linuxszal

Játékfejlesztők, film és vizuális effektus készítők nagy örömére az SGI-hez tartozó Alias/Wavefront bejelentette, hogy elkészült a Maya 3D szoftvertermékek teljes csomagjának sikeres portolása a Red Hat Linux operációs rendszerre. A termékek: a Maya Builder, a Maya Complete és a Maya Unlimited a Red Hat Linux 6.2 ill. magasabb verzión futnak.

Chris Ford, az Alias/Wavefront vezető Maya termékmenedzsere elmondta, hogy a portolással a cég az ügyfelek kéréseire reagál. A portolás révén a Maya termékek immár a Linux, az Irix, a WindowsNT/Windows 2000 platformokon futnak és hamarosan a Mac OS X-en is elérhetőek lesznek. Szakértők szerint a Maya 3 a kereskedelmi forgalomban kapható legfejlettebb 3D effektus ill. animáció készítő szoftver - amelyet immár a Linux környezet teljesítményével, megbízhatóságával és költséghatékonyságával együtt lehet használni.

Makoto Osaki, az AM2 of SEGA (ill. új nevén AM2 of CSK Research Institute) szerint a Maya elérhetősége a Linux operációs rendszeren rendkívül jó hír a játékfejlesztők számára. Osaki szerint a cég fejlesztői igen elégedettek a Maya on Linux teljesítményével: a Maya on Linux lesz a 3D CG játék fejlesztés legfontosabb csomagja a japán cégnél.

Az Alias/Wavefront a Game Developer's Conference-en (GDC) fogja bemutatni mind a Maya 3 Linux-os ill. Mac OS X-es változatát. A fő technológiai bemutató Art to Engine workflow-ra és a Maya karakter animációs eszközeire fogja helyezni a hangsúlyt, beleértve egy olyan karakter demót, amely az Inevitable Entertainment munkája és amely a GeForce 3 technológiát mutatja be.

A GDC Maya fő bemutatói között lesz az a téma, hogy hogyan használják a világ vezető játék szoftver készítői a Mayat a következő generációs gépekhez (PlayStation 2, Xbox és online) készítendő új szoftverek elkészítésénél.

A Maya 3 for Red Hat Linux 6.2 ugyanazon az áron kapható, mint a Maya 3 for the IRIX ill. Windows NT, Windows 2000 Professional platformokon, kezdésnek a Maya Builder ára 2.995$ az USA-ban. A nemzetközi árak ettől eltérőek lehetnek. A Maya linuxos változatának alapvető funkciói megegyeznek a többi platformra írt Mayáéval.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.