:

Szerző: xtr

2001. március 25. 01:06

Óvatosan a FOP hűtőkkel!

Egy olvasónk küldte ezt a levelet, mely egy elég egyszerű és evidens dologról szól, de úgy gondoljuk sokaknak lehet hasznos:
Szia!

Tudósítanék az okulás kedvéért egy bődületes bakimról. Soltek sl75kv+ tulajdonosként boldogan tuningoltam volna a Duronomat, de idegesített, hogy a FOP32 hűtőt nagyon nehezen lehet leszedni a prociról. Ennek oka, hogy a feszítőrugó akasztója pont oda esik, ahol van egy csomó kondi, meg mifene az alaplapon. Nosza, fogtam magam, és a brodát keresztülszelő feszítőrugót megfordítottam. Lett is hely bőven. A proci meg úgy elkezdett melegedni, mint annak a rendje. Egy hétig próbálkoztam mindenfélével, több, kevesebb, közepes hovezetopaszta, stb., hiába. Az okra nem tudtam rájönni. Észrevettem azonban, hogy a procimag felületén egy helyen egyáltalán nincs paszta, a másik oldalon meg sok van. Bevillant: a FOP32-es asszimetrikus! A "rugó" megfordításával a hutoborda szép ferdén került fel a procira, mert csak egyik oldalán volt leszorítva. Nosza, visszafordítottam, azóta minden OK.
Éljen az emberi agy!

Üdv: Dallos Csaba

Ebből nagyobb probléma is származhatott volna, Csabának most szerencséje volt. Azért írtam fentebb, hogy evidens, mert a Socket foglalatok "kampói" közt a mag még az ősidőkben sem középen helyezkedett el, de a nagyobbnál nagyobb magokkal rendelkező prociknál ez nem zavart senkit. Ám mostanság...

Mivel a "téli álom" lassacskán véget ér, az idő felmelegszik, előkerülnek a lomtalanítást túlélt hűtőgépek a pincékből, mindenkit kérünk, hogy fokozott figyelemmel, kapkodás nélkül szerelje a gépét, saját érdekében!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.