Szerző: Bodnár Ádám

2001. március 22. 10:45

CeBIT: Palm kézigépekhez való Bluetooth-modult mutat be a Sunderland Technologies

A szingapúri Sunderland Technologies a CeBIT kiállításon mutatja be Palm kéziszámítógépekhez tervezett Bluetooth-modulját.

A szingapúri Sunderland Technologies a CeBIT kiállításon mutatja be Palm kéziszámítógépekhez tervezett Bluetooth-modulját.

A Waveclip névre keresztelt eszköz 320 dollárba kerül és segítségével Palm kéziszámítógépünket 10 méteren belül bármilyen Bluetooth-egységgel összekapcsolhatjuk.

A Waveclip NiMH akkumulátorokból táplálkozik, amelyek segítségével 10 órán keresztül képes működni. A Waveclip akkumulátorai szükség esetén a Palm számítógépet is feltölthetik.

A Sunderland képviselője szerint a Waveclip a Palm OS 3.5 operációs rendszerrel kompatibilis, de már zajlanak Palm OS 4.0 tesztek, amelyeknek sikere esetén a Waveclip használható lesz a Palm nemrégiben megjelent m500 sorozatú gépeivel is.

A Waveclip a Bluetooth 1.0B specifikációkkal kompatibilis de a mellékelt kábel segítségével frissíthető Bluetooth 1.1 szabványokra. A Waveclip kereskedelmi bevezetése májusban várható.

  • A Bluetooth-ról
  • A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

    a címlapról