Szerző: Bodnár Ádám

2000. március 29. 22:05

Lassuló GeForce kártyák?

A GeForce-chipes kártyák tulajdonosai fellélegezhetnek, szerencsére semmi ilyesmitől nem kell tartani. Mindössze egy cikk kavarta fel a kedélyeket, hogy aztán szerencsére mindenki megnyugodhasson.

Nos, az említett cikk szerzője azt állította, hogy a GeForce-chipes kártyák egyre lassulnak a terhelés növekedésével. Az elmélete szerint masszív igénybevétel esetén a GeForce chip leszabályozza a saját teljesítményét a túlzott hőtermelést elkerülendő. Nos, azóta szegény cikkírón nevet szinte az egész világ, ugyanis az ASUS GeForce-chipes kártyáihoz használható Smart Doctor program műve az egész. Ez a program nem tesz mást, mint lehetőséget ad a felhasználónak, hogy beállíthassa: ha a chip hőmérséklet meghalad egy határértéket, a Smart Doctor kicsit visszaveszi a mag sebességét a károsodás elkerülése érdekében. Természetesen a használata csak overclokolt kártyák esetében indokolt, amikor komolyan felmerülhet a fokozott hőtermelés károsító hatása.

Szeretnék minden GeForce-tulajdonost megnyugtatni, hogy a chip sebessége semmilyen mértékben nem függ az igénybevételtől, és megfelelő használat mellett semmiféle károsodás nem érheti a videokártyákat.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 12:32

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.