:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. március 29. 22:05

Lassuló GeForce kártyák?

A GeForce-chipes kártyák tulajdonosai fellélegezhetnek, szerencsére semmi ilyesmitől nem kell tartani. Mindössze egy cikk kavarta fel a kedélyeket, hogy aztán szerencsére mindenki megnyugodhasson.

Nos, az említett cikk szerzője azt állította, hogy a GeForce-chipes kártyák egyre lassulnak a terhelés növekedésével. Az elmélete szerint masszív igénybevétel esetén a GeForce chip leszabályozza a saját teljesítményét a túlzott hőtermelést elkerülendő. Nos, azóta szegény cikkírón nevet szinte az egész világ, ugyanis az ASUS GeForce-chipes kártyáihoz használható Smart Doctor program műve az egész. Ez a program nem tesz mást, mint lehetőséget ad a felhasználónak, hogy beállíthassa: ha a chip hőmérséklet meghalad egy határértéket, a Smart Doctor kicsit visszaveszi a mag sebességét a károsodás elkerülése érdekében. Természetesen a használata csak overclokolt kártyák esetében indokolt, amikor komolyan felmerülhet a fokozott hőtermelés károsító hatása.

Szeretnék minden GeForce-tulajdonost megnyugtatni, hogy a chip sebessége semmilyen mértékben nem függ az igénybevételtől, és megfelelő használat mellett semmiféle károsodás nem érheti a videokártyákat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.